Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ajándékcsomag és ételosztás a Máltainál

2 588

A negyedik adventi gyertyagyújtás alkalmával adta át Szabó Tibor György polgármester Gyömbér Ferencnének, a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselőjének azt a 370.000 Ft pénzadományt, amelyet az Adventi Találkozások programsorozaton kihelyezett adományládába gyűjtöttek a szegváriak.  

A programot szervező SZEG-VÁR-LAK Egyesület önkéntesei gondoltak arra, hogy a közösségi programok mellett indítanak egy jótékonysági kezdeményezést a nehezebb sorsú szegvári családok megsegítésére. A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjával és a Karitásszal együttműködve valósult meg az adakozási akció. Amikor felbontották a papírdobozt, s megszámolták a benne lévő pénzt, nagy meglepetés volt számukra, hogy milyen nagy összegű pénzadomány gyűlt össze – ezúton köszönik minden nagylelkű adományozónak a felajánlásokat!

Száz adag gulyáslevest a Szegvári Castellum Étterem ajánlott fel, ők ezzel csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. A húsos káposzta alapanyagait az adományból vásárolták meg a szervezők, az ételt a Kurca-parti Óvoda konyhai dolgozói főzték meg.

A csomagokat és a főtt ételeket a Máltai- és a Karitász csoport önkéntesei, a Polgárőr Egyesület és a tanyagondnok közreműködésével szállították ki.

Gyömbér Ferencné elmondta, hogy nagycsaládosok és rászoruló egyedülállók részére juttatják el az adományokat. S mivel jóval több pénzadomány gyűlt össze, ezért Húsvétra is marad a felhasználható pénzösszegből.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató