Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Advent Szegváron 2023. – az összes decemberi ünnepi program

1 300

Jövő héten „kopogtat a december”, lassan „elfogynak a lapok a naptárból”, közeledik az Adventi időszak. Az ünnepre hangolódás hamarosan Szegváron is elkezdődik és hogy mindenki a leghasznosabban tudja eltölteni az Adventi hétvégéket, egy bejegyzésben összefoglaltam a programokat.

Idén is sok karácsonyváró esemény lesz falunkban, tartalmas programokkal készülnek a helyi civil szervezetek és közösségek, valamint Szegvár Nagyközség Önkormányzat és a Művelődési Ház munkatársai.

Idén is lesznek jótékonysági gyűjtések. A Dobbantó Néptáncegyesület tagjai karácsonyi vásárt rendeznek, a gyertyagyújtásokon és az Adventi Találkozások programokon pedig a központi játszótér felújítását lehet támogatni egyedi mértékű pénzadománnyal. Úgy tudom, hogy a Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja is gyűjt ruha- és élelmiszer adományt a nehezebb sorsú családok számára.

A Kurca-parti Óvodában és a Szegvári Forray Máté Általános Iskolában is lesznek ünnepi programok – tudtam meg Vigh Mária és Vighné Németh Ildikó intézményvezetőktől. Az óvodában a szülőkkel Adventi jeles napot tartanak, ahol hat helyszínen körbejárva készülnek a gyerekek az ünnepre kézműves, zenés, játékos, mesélős programokkal. Zártkörű fenyőünnepség is lesz az óvodában, az iskola pedig idén is megrendezi hagyományos Karácsonyváró programját, ahol a diákok műsorát láthatják a Szülők. Természetesen mindkét intézménybe várják a Mikulás érkezését december 6-án. (Mivel az óvoda és az iskola programjai részben zártkörűek, így nem szerepelnek a „programfüzetben”.)   

Íme a decemberi karácsonyváró programok:

December 1-24. – Világító Adventi Kalendárium

A Dobbantó Néptáncegyüttes idén negyedik alkalommal rendezi meg a Világító Adventi Kalendárium programsorozatát – tudtam meg Magyar Nórától.

December 1-től 24-ig minden nap 17 órakor egy-egy szegvári ablakban kigyúlnak a fények, amely a hagyományos adventi kalendáriumhoz hasonlóan az adott nap számát jeleníti meg.

Az, hogy melyik nap hol gyúlnak ki a fények, a Dobbantó Néptáncegyüttes Facebook oldalán jelenik meg aznap.


December 3. vasárnap – jótékonysági vásár

A Dobbantó Néptáncegyüttes szervezésében 2023. december 3-án (vasárnap) 9-től 15.45 óráig jótékonysági karácsonyi vásár lesz a szegvári Művelődési Házban.

Kézműves termékeket, süteményeket, karácsonyi díszeket, dekorációkat lehet vásárolni. A bevételből balettszőnyeget szeretne az egyesület vásárolni, amelynek értéke kb. 950.000 Ft.


December 3. vasárnap – első gyertyagyújtás

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat várja a lakosokat a Szabadság téri Adventi koszorúnál tartandó programra. 16 órakor ünnepi műsor lesz, majd a hit gyertyáját Andrási Elemér, Szegvár plébánosa gyújtja meg.

Műsort ad elő a Bazsa Mári Népdalkör, s lesz forralt bor, tea és sütemény.


2023. december 9. szombat – Adventi Találkozások

A Szeg-Vár-Lak Egyesület programján 15 órától a Dobbantó Néptáncegyüttes, a Máltai Szeretetszolgálat és a Fuszulyka Klub várja a vendégeket a Szabadság téren.


December 10. vasárnap – második gyertyagyújtás

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat programja 16 órakor ünnepi műsor kezdődik, majd a remény gyertyáját Vigh Mária, a Kurca-parti Óvoda intézményvezetője gyújtja meg.

Ünnepi műsort adnak elő az óvoda Eszterlánc és Nyitnikék csoportjainak gyermekei. Érkezik a Mikulás, s lesz szaloncukor, tea, sütemény, a felnőtteknek pedig forralt bor.


2023. december 16. szombat – Adventi Találkozások

A Szeg-Vár-Lak Egyesület programján a Szabadság téren 15 órától a Katolikus Karitász, a Szegvári Polgárőr Egyesület és a „házigazda” Szeg-Vár-Lak Egyesület várja az ünnepre hangolódókat.


2023. december 16. szombat – a Dobbantó Néptáncegyüttes gálaműsora

A szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes 17.30 órai kezdettel tartja hagyományos karácsonyi gálaestjét. A „Fordulj vígan” című program helyszíne a szegvári Művelődési Ház.

A gálaműsorra támogatói jegyek a helyszínen és december 1-től elővételben a Művelődési Házban vehetők, 1.000 Ft-ért.


December 17. vasárnap – Harmadik gyertyagyújtás

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat programja 16 órakor kezdődik ünnepi műsorral a Szabadság téri koszorúnál.

Az öröm gyertyáját Vighné Németh Ildikó, a Szegvári Forray Máté Általános Iskola intézményvezetője gyújtja meg. Műsort adnak elő az iskola diákjai. Lesz forralt bor, tea és sütemény.


December 22. péntek – negyedik gyertyagyújtás

Ezen a pénteki napon 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Szabadság téri koszorúnál. Köszöntőt mond Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere, majd meggyújtja az Adventi koszorú szeretet gyertyáját.

A Szegvári Egyházközség tagjai fogják előadni a karácsonyhoz kötődő magyar keresztény népszokást, a Betlehemi pásztorjátékot. Lesz forralt bor, tea és sütemény.


Adventi adománygyűjtés

Szegvár Nagyközség Önkormányzata a jövő évben kiemelt figyelmet szeretne szentelni a községben található játszóterek megújításának. Azt szeretnék, ha a központi játszótér teljes rehabilitációja és ivókút kiépítése is megvalósulna.

A cél érdekében adománygyűjtést szerveznek, az Adventi gyertyagyújtások és az Adventi Találkozások programok ideje alatt adománygyűjtő dobozt helyeznek ki. Átutalással is támogatható a nemes kezdeményezés a OTP Bank 11735005-15726786-10020009 bankszámla számra várják a támogatásokat. A közlemény rovatban tüntessék fel: adventi adomány.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató