Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Helló december! – Szegvári programkalendárium

1 644

Decemberben sok program lesz Szegváron, ezért egy áttekinthető táblázatban összegyűjtöttem – a teljesség igénye nélkül – az év utolsó hónapjának programjait.

Dátum és helyszínProgramSzervezőInfó
December 1-24.
A helyszín változó
Világító Adventi KalendáriumDobbantó NéptáncegyüttesDecember 1-től 24-ig minden nap 17 órakor egy-egy szegvári ablakban kigyúlnak a fények, amely a hagyományos adventi kalendáriumhoz hasonlóan az adott nap számát jeleníti meg.
Az, hogy melyik nap hol gyúlnak ki a fények, a Dobbantó Néptáncegyüttes Facebook oldalán jelenik meg aznap.
December 1. péntek 15.30 óra
Művelődési Ház
Szegvár, Régiposta u. 1.
Családi bábszínházBóbita MeseklubDecember elsején, pénteken 15.30 órai kezdettel családi bábszínház indul a Bóbita Meseklub szervezésében.
A programra azokat a gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket várják, akiket leköt a bábjáték, érdekel a bábkészítés, szívesen mondókázik, énekel, és szeret mozogni.
Az első előadás „Az alma” című mese, asztali bábjátékkal.
A foglalkozást Szabóné Héring Erzsébet és Kondacs Mihályné „bábmamik” vezetik.
További infó ide kattintva
December 2. szombat 16.30 óra
Kisboldogasszony Templom
Szegvár, Hunyadi János u.
Karácsonyi hangversenyBárdos Lajos Vegyeskar2023. december 2-án (szombaton) 16.30 órai kezdettel karácsonyi hangverseny lesz a szegvári Kisboldogasszony Templomban, ahová szeretettel várják a komolyzene kedvelőit.
Fellép a Bárdos Lajos Vegyeskar, Nagy János és Andor Csilla.
További infó ide kattintva
December 2. szombat 20.00 óra
Kehely Söröző
Szegvár, Ék u. 1.
Rock-partiKehely SörözőRock buli lesz a szegvári Kehely Sörözőben (Ék u. 1.) december 2-án, szombaton 20 órától.
A lemezeket Tapacsek László és Forrai Ferenc pörgeti. 22 órakor fellép a Kanálgép. A belépőjegy ára: 1.500 Ft.
További infó ide kattintva
December 3. vasárnap 9.00-15.45 óráig
Művelődési Ház
Szegvár, Régiposta u. 1.
Jótékonysági vásárDobbantó NéptáncegyüttesA Dobbantó Néptáncegyüttes szervezésében 2023. december 3-án (vasárnap) 9-től 15.45 óráig jótékonysági karácsonyi vásár lesz a szegvári Művelődési Házban.
Kézműves termékeket, süteményeket, karácsonyi díszeket, dekorációkat lehet vásárolni. A bevételből balettszőnyeget szeretne az egyesület vásárolni, amelynek értéke kb. 950.000 Ft.
További infó ide kattintva.
December 3. vasárnap 16.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Első gyertyagyújtásSzegvár Nagyközségi ÖnkormányzatSzegvár Nagyközségi Önkormányzat várja a lakosokat a Szabadság téri Adventi koszorúnál tartandó programra. 16 órakor ünnepi műsor lesz, majd a hit gyertyáját Andrási Elemér, Szegvár plébánosa gyújtja meg.
Műsort ad elő a Bazsa Mári Népdalkör, s lesz forralt bor, tea és sütemény.
December 6. szerda 10.00 óra
Művelődési Ház
Szegvár, Régiposta u. 1.
Baba-mama klubMűvelődési Ház„Itt a helyed, ha szeretnél egy kicsit kikapcsolódni babáddal (3 éves korig) együtt, és jókat beszélgetni.
Jön a rossz idő és már nem lehet annyit kint lenni a szabadban? Szeretnél veled egy cipőben járó anyukákkal megismerkedni? Egész nap ketten vagytok és szeretnél társaságban lenni? Várunk szeretettel”
További infó ide kattintva
December 9. szombat 15.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Adventi TalálkozásokSzeg-Vár-Lak EgyesületA Szeg-Vár-Lak Egyesület programján 15 órától a Dobbantó Néptáncegyüttes, a Máltai Szeretetszolgálat és a Fuszulyka Klub várja a vendégeket a Szabadság téren.
December 10. vasárnap 16.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Második gyertyagyújtásSzegvár Nagyközségi ÖnkormányzatSzegvár Nagyközségi Önkormányzat programja 16 órakor ünnepi műsor kezdődik, majd a remény gyertyáját Vigh Mária, a Kurca-parti Óvoda intézményvezetője gyújtja meg.
Ünnepi műsort adnak elő az óvoda Eszterlánc és Nyitnikék csoportjainak gyermekei. Érkezik a Mikulás, s lesz szaloncukor, tea, sütemény, a felnőtteknek pedig forralt bor.
December 16. szombat 15.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Adventi találkozásokSzeg-Vár-Lak EgyesületA Szeg-Vár-Lak Egyesület programján a Szabadság téren 15 órától a Katolikus Karitász, a Szegvári Polgárőr Egyesület és a „házigazda” Szeg-Vár-Lak Egyesület várja az ünnepre hangolódókat.
December 16. szombat 17.30 óra
Művelődési Ház
Szegvár, Régiposta u. 1.
Karácsonyi gálaestDobbantó NéptáncegyüttesA szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes 17.30 órai kezdettel tartja hagyományos karácsonyi gálaestjét. A „Fordulj vígan” című program helyszíne a szegvári Művelődési Ház.
A gálaműsorra támogatói jegyek a helyszínen és december 1-től elővételben a Művelődési Házban vehetők, 1.000 Ft-ért.
További infó ide kattintva
December 17. vasárnap 16.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Harmadik gyertyagyújtásSzegvár Nagyközségi ÖnkormányzatSzegvár Nagyközségi Önkormányzat programja 16 órakor kezdődik ünnepi műsorral a Szabadság téri koszorúnál.
Az öröm gyertyáját Vighné Németh Ildikó, a Szegvári Forray Máté Általános Iskola intézményvezetője gyújtja meg. Műsort adnak elő az iskola diákjai. Lesz forralt bor, tea és sütemény.
December 22. péntek 17.00 óra
Szegvár, Szabadság tér
Negyedik gyertyagyújtásSzegvár Nagyközségi ÖnkormányzatEzen a pénteki napon 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Szabadság téri koszorúnál. Köszöntőt mond Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere, majd meggyújtja az Adventi koszorú szeretet gyertyáját.
A Szegvári Egyházközség tagjai fogják előadni a karácsonyhoz kötődő magyar keresztény népszokást, a Betlehemi pásztorjátékot. Lesz forralt bor, tea és sütemény.
December 31. vasárnap 8.30 óra
Művelődési Ház előtt
Szegvár, Régiposta u. 1.
Szilveszteri futógálaMűvelődési HázIdén is megrendezésre kerül a hagyományos szilveszteri futógála.
December 31-én (vasárnap) 8.30 órától lesz a gyülekező a szegvári Művelődési Ház előtt, a rajtpisztoly 9 órakor dörren. Kétféle távra lehet nevezni: „Hópihe futam” – 600 méter és „Hóvihar futam” – 2 km.
Minden célba érkező tombolát kap, melynek ellenében értékes díjakat lehet nyerni. A legötletesebb jelmezben érkezők különdíjban részesülnek.
További infó ide kattintva.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató