Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vinné a Művelődési Házat és az Ifjúsági Szálláshelyet a Kurca-völgye Egyesület

1 851

Decemberben valósággal sokkolta egy hír a szegváriakat, amely a Szegvár újság 2023. decemberi számában jelent meg „Vinné a Művelődési Házat és az Ifjúsági Szálláshelyet a Kurca-völgye Egyesület” címmel.

A legtöbben nem értik, hogy miért akar tulajdonrészt szerezni a Gémes-család civil szervezete, de voltak olyanok is, akik azt hitték, hogy ez csak egy rossz tréfa lehet. Sokan élnek még azon Szegváriak, akik még részt vettek az 1960-as években az Ady Endre Művelődési Ház építkezésében, a legtöbben önzetlenül, társadalmi munkában végezték feladatukat.

A Szegvár újságban megjelent hírt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Vinné a Művelődési Házat és az Ifjúsági Szálláshelyet a Kurca-völgye Egyesület

Ami eddig csak üres fenyegetőzésnek tűnt, az most kőkemény valósággá vált. A Gémes László családtagjaiból álló Kurca-völgye Egyesület pert indított az Önkormányzat ellen a Szegedi Törvényszéken. Az Egyesület magának követeli a Művelődési Ház tulajdonjogának 31,5%-át, és az Ifjúsági Szálláshely 80%-át. Ha tulajdonjogot nem kaphat, akkor 85,5 millió Ft és annak 10 évre szóló késedelmi kamatát követeli megfizetni a jelenleg bejegyzett tulajdonos Önkormányzattól.

A követelés alapja, hogy korábban az Európai Unió által finanszírozott forrásból és pályázatból az Egyesület, építési beruházást hajtott végre mindkét ingatlanon. Akkoriban az Egyesület elnöke és a polgármester is ugyanazon személy, Gémes László volt. A követelés azért is érdekes, mert az Egyesület a pályázaton nyert támogatáson kívül egyetlen fillér saját forrást nem költött az ingatlanokra. A terveket, az építés finanszírozásához szükséges fedezetet és kezességet, a pályázatok által nem fedezett költségeket mind-mind az Önkormányzat viselte. Több képviselő-testületi ülésen is elhangzott akkoriban az aggályaikat megfogalmazó képviselők megnyugtatására Gémes László szájából, hogy „a vagyon nem az Egyesületé, hanem az önkormányzaté lesz.”

A jelenlegi képviselő-testület természetesen vitatja az Egyesület követelésének jogosságát, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvédjük a szegvári lakosok vagyonát, a közvagyont mindenféle jogi manőverrel, támadással szemben.

Szabó Tibor György, polgármester

„A hónap kérdése” rovatunkban ebben a témában várjuk Olvasóink véleményét, kérdésünk: „Ön adna-e tulajdonrészt a Kurca-völgye Egyesületnek a szegvári Művelődési Házból és az Ifjúsági Szálláshelyből?”

IGEN, adnék tulajdonrészt a Kurca-völgye Egyesületnek a szegvári Művelődési Házból és az Ifjúsági Szálláshelyből.

NEM, nem adnék tulajdonrészt a Kurca-völgye Egyesületnek a szegvári Művelődési Házból és az Ifjúsági Szálláshelyből.

Szavazni 2024. február 1-én éjfélig lehet.

A hónap kérdése

Kapcsolódó bejegyzés a Szegvár Fórum Facebook csoportban

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató