Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Lövöldözés volt a Ménes utcában

10 541

A Szentesi Skacok Facebook oldalon jelent meg egy rémisztő eset, amely szerint egy héttel ezelőtt többen egy házi sertést üldöztek Szegvár központjában, majd azt az egyik ismert politikus vadászfegyverével lelőtte – Szegvár lakott területén belül.

Olvasóink hallottak-e az esetről? Állítólag viszonylag sok szemtanúja van a történéseknek. Aki további információval szolgál az esetről, kérem küldje el azt az info@szegvaronline.hu e-mail címre. (A beküldő nevét nem adjuk ki.) Esetleg Olvasóink között van-e olyan fegyvertartási engedéllyel rendelkező személy, aki meg tudná mondani, hogy „éles” vadászfegyvert lehet-e lakott területen kézben tartani, célozni, vagy azzal lőni?

Úgy tudjuk, hogy az ügyben lakossági kezdeményezésre aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy az illető fegyvertartási engedélyét vonják vissza.

Az ügyben megkerestem az Országos Magyar Vadászkamara szóvivőjét, Földvári Attila Urat, amint válaszol, frissítem a cikket.

Frissítés – 2024. március 2. 18:00

17 órakor megérkezett Földvári Attila Sajtószóvivő Úr válasza, amely az alábbi.

Miután az Országos Magyar Vadászkamarának nincs illetékessége hasonló ügyekben, az Ön által feltett kérdésre általánosságban tudok felelni.

Vadászati célú lőfegyvert bizonyos körülmények között lehet használni települések belterületén (lakott területen, közterületen). Erre a Fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. kormányrendelet 36. paragrafusa ad lehetőséget rendőrségi engedély birtokában, amennyiben kárt okozó vadat kell elejteni.

Kapcsolódó írás

Magyar Narancs Online – Ki lőtte le a szegvári disznót?

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató