Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Döbbenet! Hová tűntetek szentesi skacok?

3 254

Ma jártamban keltemben, úton útfélen azt kérdezték tőlem, hogy szerintem mi történhetett a Szentesi Skacok Facebook oldallal.

Közel 30 év informatikai és médiaismereti tapasztalataim alapján azt tudom elképzelni, hogy a Meta cégcsoport külső megkeresés alapján távolíthatta el az oldalt. Ilyen megkeresés lehet például szerzői jogsértés, személyiségi jogsértés vagy akár hatósági, bírósági megkeresés.

Ha valaki beüti a keresőbe, hogy Szentesi Skacok, akkor találatként megjelenik a www.szentesiskacok.com weboldal, s az ott látható tartalom alapján azt feltételezem, hogy a jövőben ezen a weboldalon lesz elérhető. Ez alapján viszont sejthető, hogy még jobban eldurvul a www.szentesiskacok.com weboldalon közzétett tartalom, mert amíg a Facebookon volt, addig a Meta szigorú felhasználói szabályzatát be kellett tartani az oldal üzemeltetőjének, így viszont „magad uram” alapon működhet tovább az oldal.

A Symantec Norton veszélyes oldalként értékeli a www.szentesiskacok.com domaint – ebből arra következtetek, hogy olyan szerveren üzemelhet a honlap, amelyen illegális tartalmak érhetőek el, ezeket angolul „bulletproof” azaz „golyóbiztos” tárhelynek nevezik – s ezek általában olyan országokban üzemelnek, amelyeknek hatóságai nem adnak ki külső információt semmilyen hatósági megkeresésére.

Összességében azt a konklúziót tudom elmondani, hogy akik közreműködtek a Szentesi Skacok Facebook oldal megszüntetésében, azok számára „fordítva sülhet el a puska”, mivel ezen a www.szentesiskacok.com portálon ellenőrizetlen, nem moderált tartalom jelenhet meg a jövőben – bármiféle jogkövetkezmény nélkül.

Jómagam nem értek egyet a Szentesi Skacok oldal tartalmával, s talán néhányan emlékezhetnek rá, hogy tavaly ősszel (az Idősek Világnapja környékén) rólam is jelent meg igaztalan, becsületsértő bejegyzés – amelyet nagyon rövid időn belül sikerült eltávolíttatnom. Habár szinte mindenki tagadja, de tény, hogy a volt Szentesi Skacok Facebook oldalnak napi szinten rengeteg olvasója volt, s úgy emlékszem, hogy kb. 15 ezer követője. Annak ellenére, hogy nem értek egyet az ott megjelent tartalom formaságával, stílusával, én magam is napi szinten olvastam, hiszen az egyik „főszereplő” sorsa engem is élénken érdekel, például az, hogy vajon mikor kerül börtönbe.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató