Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Még egyszer a hóeltakarításról

842

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


“Január első felében és a hónap közepén is alaposan meggyűlt a falu gondja a hóesés miatt. Sőt nem csak akkor, hanem úgy nézem a hónap utolsó napján is nagy munka lesz a hó eltakarítása. 
Most, amikor ezeket a sorokat írom, újra eleredt a hó, a hatalmas pelyhek pillanatok alatt belepik a járdát, az úttestet.
Lehet újra havat lapátolni.

Így kezdtem januári számunkban írásomat. Sajnos be is jött a jóslatom. Februárban még több hó esett, mint januárban. Átlagosan 40-50 cm vastag hó takarta a környéket, a szántóföldeket, a határt. Az utcákon megakadt volna a forgalom, ha nincsenek az önkéntes hóeltakarítók. Néhányuk nevét már említettem, most Deák Sándornak, Búza Istvánnak, Tóth Gáspárnak, Gémes Lászlónak köszönjük meg a munkáját, akik feladatukból adódóan vagy önkéntes munkával biztosították a faluban és a tanyák közt is a közlekedést, a mozgást azzal, hogy saját gépükkel eltakarították az utakról a rengeteg havat.
Reméljük ebben a hónapban már nem lesz dolguk a hóekéknek.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató