Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Apró hírek

2 006

– A Horgászegyesület sokat foglalkozott a vizek melletti szemétmentesítéssel. Sok helyen szemetes hordókat, szemétgyűjtőket raktak ki, melyeket elszállítottak, ha megteltek.
Ennek ellenére mindig rengeteg szemét található a kitett szemétgyűjtők mellé dobva. A Csordajárás szemétszállítási problémáját kellene már megoldani.

– Gémes László képviselő úr szerint elég sok probléma adódott abból, hogy szabálytalanul lett közhírré téve (kifüggesztve) a földterületek eladásával, bérbeadásával kapcsolatos információ. A helyes megoldás az, amikor a földtulajdonos készít egy ajánlatot az eladásról vagy a bérbe adandó földterületről, amit kifüggeszt a hirdetőtáblára. Ha több vevő vagy több jelentkező bérlő van, akkor van olyan személy, aki elővétellel rendelkezik az eladandó földterületre vagy bérleményre: elővételi joga van az eddigi bérlőnek, második elővételi joga van a szomszédnak, harmadik elővételi joga van a helyben lakó családi gazdálkodónak, negyedik elővételi joga van a családtagnak, ötödik elővételi joga van a helyben lakó mezőgazdasági vállalkozónak, hatodik elővételi joga van a társas vállalkozásnak.

– A falun keresztül vezető közforgalmi út igen veszélyes, az utóbbi időben elég sok közlekedési baleset történt. Gémes képviselő úr arra készül, hogy előterjesztést vagy interpellációt ad be a közforgalmi út forgalmának a korlátozására, vagyis arra, hogy sebességcsökkentést vezessenek be. Azt szeretné, ha a jelenlegi 50 km/h-s sebességhatárt tovább csökkentenék 40 km/h -s sebességre a község területén. Talán így csökkenne a balesetek száma. 

– Mindenki örömmel tapasztalta, ünnepi kivilágítást kapott Szegvár nagyközség központja Karácsonyra. Csakugyan szépen csillogtak a Szabadság tér, Kossuth tér fái, az ABC, a Művelődési Ház, a Castellum Panzió, a Polgármesteri Hivatal előtti fák a fényfüzérektől esténként. Megérte a kiadást, végre az ünnepekre ünnepi ruhába öltözött településünk központja. 
Bízunk benne, jövőre az újfaluba is jut néhány fényfüzér, sőt abban is hogy nemzeti ünnepeink alkalmából nemzeti- és szegvári lobogó is kerül a zászlótartókba.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató