Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Falut szépítettünk

1 722

2004. március 9-én ülésezett a Faluvédő és Szépítő Közhasznú Egyesület. Antal Péter az egyesület elnöke a 2003-ban végzett munkákról elmondta, hogy az egyesület komoly összeget fordított fák, virágok vásárlására.
Beszélt a 2004. évi feladatokról: egynyári virágok, fák ültetése, virágakció és évelő növényekre pályázati lehetőség a lakosság részére.
Eddig ez dióhéjban az ülés rövid menete.
Tollat azonban nem ezért ragadtam. Az ottani hangulatról, a közös akaratról, a vállalható feladatokról szeretnék szólni. A hosszú tél után a napsütés, az enyhe idő a megújulás igényét csempészi az emberek lelkébe. Ennek látható jelei a tavaszi nagytakarítás, a kertek, utcák rendezése. Igazán mondom jó végig biciklizni a falun munka után és hétvégén. Jó látni a szorgalmas, házukat és környékét csinosító embereket.
Jó volt látni az ülésen az új arcokat a tagok és pártoló tagok soraiban. Meghívót kaptak ugyanis azok, akik közösségfejlesztési felmérés során jelezték, hogy szívesen tevékenykednének az egyesületben, ha erre igényt tartanak. 
Még hogy igényt tartunk? Ezután is hívunk és várunk minden tenni akarót, aki szeretné, hogy szebb és rendezettebb legyen falunk. Együtt, közösen tehetjük a legtöbbet.
Kérem, figyeljék a virágakciót, a pályázatot. Ezekkel az egyesület lehetőséget kíván biztosítani. Éljenek vele, vigyék a szép virágokat. Tegyenek meg mindent, hogy a házaik előtt az utcakép szép, gondozott, tiszta és virágos legyen. Villanykarók, fák tövébe is lehet ültetni virágot, ami nem nő magasra. Szép színfolt az utak mentén a tarka virágágyás.
Évről évre több a szép, virágos utcafront.
Az egyesület munkájára, a lakosság hozzáállására alapozva az önkormányzat 2004-ben részt kíván venni a Virágos Magyarországért pályázaton – mondta hozzászólásában a polgármester asszony. Gondolják csak el, hogy az milyen nagy dolog lenne, és a saját munkánkkal hozzájárulhatunk a sikerhez.
Antal Péter összefoglaló gondolataiból idézek búcsúzóul:

Virágosítsunk, szépítsük a falunkat. Jöjjenek el, ha közös munkára hívjuk Önöket. Óvjuk, védjük a fáinkat, virágainkat a rongálástól. Ha tehetjük, öntözzük azokat a növényeket is, amiket nem mi ültettünk. Szerény szépségükkel hálálják meg nekünk a munkánkat.

Virágos szép tavaszt és jó egészséget kívánok!
Az egyesület vezetősége nevében:
Gila Antalné

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató