Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Képviselő-testület február 24-i üléséről

1 747

– A vállalkozókból alakult bizottság 2004-ben is az iparűzési adó bevétel 10%-a felett rendelkezett. 2004. december elején a sportklub támogatására 200000 Ft-ot, a karácsonyi díszvilágításra 400000Ft-ot fordítottak.
– A képviselő-testület megállapította a települési képviselők és a nem képviselő bizottsági tagok tiszteletdíját. A rendelet szerint a tiszteletdíj mértéke a polgármester illetményének 7,4%-a, nem képviselő bizottsági tagok díja: 2,6%-a, bizottsági elnökök díja: 3,7%, képviselő bizottsági tagok díja: 2,6%-a a polgármester fizetésének.
Nagy Sándor alpolgármester tiszteletdíját havi 64000 Ft-ban határozta meg . Ugyanakkor a tiszteletdíj 20%-ának megfelelő összegben költségátalányt is kap. 
Szenczi Sándorné polgármester 402500 Ft havi illetményt kap, és illetményének 30%-ának megfelelő összegű költségátalányt állapított meg számára a képviselő-testület.
A képviselő-testület tagjai nem szavazták meg maguknak a január elsejétől adható tiszteletdíj emelést.
A szegvári körzeti megbízott rendőrök beszámoltak munkájukról. A beszámolót Balogh Szabó Imre városi rendőrkapitány készítette. Munkájukat jónak értékelte.
A beszámoló is említette, a képviselők is elmondták, a rendőrség létszáma 2002 óta folyamatosan csökken. A bűnügyi helyzet romlott, hiszen a bűncselekmények száma Szentes városban nőtt, 1370-re. A növekedés 24,8%-os. Szegváron nem emelkedett, a bűnözés stagnált 2004-ben. 58 ismertté vált bűncselekményt regisztráltak, amelyből 26-ot derítettek fel.
A KMB-sek jól együttműködtek a helyi polgárőrökkel. 
A közlekedési helyzet alakulását jól szemlélteti: 4 db vezetői engedélyt vontak be ittas vezetés miatt, 5 db hatósági engedély elvételére került sor. Az ellenőrzések során 47 fővel szemben összesen 145000 Ft helyszíni bírságot szabtak ki. A baleseti okok többsége gyorshajtásra, ill. a sebesség helytelen megválasztására vezethető vissza. A kábítószer jelen volt tavaly is a településen. Két fő került leleplezésre és indítottak eljárást ellenük. Sajnos a jogi normák nem hatnak riasztóan a kábítószer fogyasztókra. A szegvári szórakozóhelyeket fokozottabban fogják ellenőrizni 2005-ben.
A képviselők nagy érdeklődéssel vitatták a témát. R. Nagy Mihály képviselő úr elmondta, sokszor rosszkor rossz helyen ellenőriznek a rendőrök. Hétvégén vannak a problémák és utána hétfőn jönnek. Csatordai képviselő úr örömmel hallotta a létszámbővítést, jónak értékeli a helyi rendőrök munkáját. A fiatal gyerekek elengedése a diszkóba családi ügy.
Bucsányi László képviselő szerint a szegvári rendőrök sokszor másutt teljesítenek szolgálatot, elviszik elvezényelik őket, volt úgy, hogy egész hétvégén rendőr nélkül volt a falu. A bűncselekmények száma jobban csökkenne, ha elég rendőr teljesítene szolgálatot.
Kádár György képviselő úr azt kérdezte mit tegyünk a diszkós hajnalok károkozói ellen? Hatékony fellépés lehet a rendőrség és a polgárőrség együtt dolgozása. Lukács Istvánné képviselő szerint közösen és együtt kell fellépnünk, mindenki partner az egységes fellépésben. Ha nagy a ráfigyelés akkor nem tesznek rosszat a fiatalok. Szenczi Sándorné polgármester összegezésként elmondta leginkább az idelátogató fiatalokkal van a nagyobb probléma, jobban szabadjára engedik magukat. A diszkós napokra jobban kellene ügyelni.
A képviselő-testület elfogadta a község turisztikai koncepcióját és a művelődési ház munkatervét 2005. évre.
Az egyéb előterjesztések napirendi pontban Bucsányi képviselő úr bejelentette, panasszal élt néhány lakos a kábeltévével kapcsolatban, úgy érzik kiszolgáltatottak a kábeltévés vállalkozással szemben, mert például most is árat emeltek, pedig a környéken ez a legmagasabb díjú kábeltévét üzemeltető vállalkozás. Olyan közkedvelt csatornát vettek ki a csomagból, amely szinte mindenkit érdekel a Sport1. Így túl sok, hogy áremelés és még kedvenc csatorna kivétel is. Ezt a panaszt most a polgármester elé tártam.
Másik előterjesztésében Bucsányi képviselő úr azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy a most folyó agrárdemonstrációban részt vevő gazdák mellett vállaljon szolidaritást a testület. „Hiszen mindannyiunkért, falusiakért folyik ez a tüntetés” -fejezte be mondanivalóját a képviselő. Ezt követően számos hozzászólás hangzott el, melyekben állást foglaltak a képviselők a demonstrációval kapcsolatban, általában a szolidaritás mellett, azonban nem szavazták meg Bucsányi képviselő úr előterjesztését. Ezután zárt üléssel folytatta munkáját a testület.

Április elején megjelenő számunkban közölni fogjuk (részletesen) a képviselő-testületi ülésen kialakult vitát, amely a község rendezési tervének tárgyalásakor alakult ki, mely érintette a lakosság álmát, a termálfürdő létesítését.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató