Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Utazni jó!

701

Minden évszakban, de ilyen gyönyörű őszi hétvégeken kiváltképp. Hat szegvári gondolkodott így, amikor november 4-6-ig egy mindszenti szervezésű felvidéki kastély – vár – kolostor látogatásra indult. 
A hollókői műemlék falu és a fölötte tornyosuló vár jó kezdés volt, mindenki lelkesen olvasta, hallgatta történetét, fényképezte látnivalóit. 
Sokan nem is tudják, hogy Szécsényben ferences kolostor rejtőzik a 14. századi templom mögött, de mivel a Forgách-műemlék zárva volt, mi megismerhettük történetét, ősi köveit. 
Másnap egy kellemes salgótarjáni panzióban töltött pihenés után Gömör felé indult a busz. Az Andrássy grófok ősi fészke Krasznahorka büszke vára új feltárásokkal fogadott, Betlér, a kastély viszont őszi színekben pompázó parkjával kápráztatott el a gyönyörű napsütésben. Természetesen az épület belseje is nagyon érdekes tárgyakat, helyiségeket rejt. Hazafelé Rozsnyó főterén csodáltuk meg a szépen renovált műemlékeket.

Somoskő vára. 
Ebben a várban ismerkedett meg Balassi Bálint és Losonczy Anna. Járt itt Petőfi is, emlékére egy kunyhót rendeztek be. Szerencsére határvárként már mindkét oldalról látogatható.

Utolsó napon a bányászmúzeum és a sziráki Feleky-kastély nyújtott új ismereteket, és már indulhattunk is haza. 
Kellemes beszélgetések, régi és új ismeretségek oldottá az utazást, amely a hosszú téli bezártság idejére emlékként megmarad. Ha a közelben járnak, nézzék meg bármelyiket, vagy még többet is.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató