Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Színházi esték Szegváron

0 500

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Az algyői Móra Ferenc Népszínház látogatott Szegvárra 2006. január 28-án este. Mintegy 100 fős közönségnek adták elő Jókai Mór: A földönfutó című komédiáját. 
Az amatőr előadókból álló közösség 8 éve alakult, azóta játszanak rendszeresen közönség előtt Magyarországon, illetve a környező országok magyarlakta területein. 
Tagjai az élet minden területét képviselik munkájuk és koruk alapján, a színjátszás szeretete tartja össze a lelkes csoportot. Művészeti vezetőjük Kátó Sándor Úr, aki komoly színészi múlttal rendelkező, képzett művész. Rendezői és dramaturgiai munkákat egyaránt végez, ha szükséges, természetesen játszik is. 
A mostani előadás is részben az ő tollából származik, hiszen Jókai Mór művét is, szokásukhoz híven „testreszabták”. Ez a gyakorlatban annyit jelent, – mint a Művész Úrtól megtudtam, – hogy a darabot a szereplők tudásához igazítják, kicsit megtűzdelik korhű zenével, hogy minél színesebb, szórakoztatóbb legyen a mai kor közönségének. 
Ami, a szegvári Tűzköves Színjátszó csoport tagjai, a meghívók, igyekeztünk „szakmai” szemmel nézni az előadást, és jó ötleteket lesni saját munkánkhoz. Számunkra érdekes volt a színpad és az előtte lévő tér kihasználása, az előadás kicsit lekerült a nézőtérre. Gyönyörű volt a hegedűs és tárogatós zenei betét, csodáltuk, hogy a szereplők természetesnek veszik az éneklést is. 
Az előadás után megvendégeltük az algyőieket, és folytatódott az ismerkedés, mely gyakorlatilag tavaly Katalin napkor kezdődött, amikor a szegváriak léptek föl az Algyői Faluház meghívására. 
Nálunk előreláthatólag legközelebb a komoly műfajból választ bemutatnivalót a most megismert Népszínház, ennek időpontja azonban még nincs pontosítva. 
Biztos azonban a mindszenti és a szegvári színjátszók fellépése 2006. március 4-én este 6 órakor, melyre ezúton is hívjuk a színházkedvelőket.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató