Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Legendák a Mezőtúri Wan2 Fesztiválon

0 328

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


A Wan2 fesztivált szervező Delta Fest hivatalosan is megerősíti a különböző internetes rajongói fórumokon és zenei portálokon terjedő hírt: valóban három legenda is fellép az idei mezőtúri rendezvényen: a svéd death-metál egyik legfontosabb reprezentánsa, az Entombed, a kaliforniai thrash ikon, az Exodus, illetve a hardcore első vonalának New York-i legendája, az Agnostic Front. Ők már hivatalosan is visszaigazolták koncertjeiket, további négy-öt zenekar menedzsmentjével még folynak a tárgyalások.
Az Entombed és az Exodus június 29-én, csütörtökön, míg az Agnostic Front 30-án lesz a mezőtúri rockünnep egyik fénypontja. Az 1987-ben alakult svéd zenekar hamarosan megjelenő új albumát mutatja be a Wan2 közönségének spanyolországi turnéjukat követően. Az L. G. Petrov énekes, Ulf Cederlund (gitár) Alx Hellid (gitár), Nico Elgstrand (basszus) és Peter Stjärnvind (dob) összeállítású csapattól nem áll távol a formabontás: néhány éve például a Stockholmi Balettel léptek fel közösen – telt házas előadásokon.
Az Exodus jövőre ünnepli alapítása 25. évfordulóját. Befolyása a metálra meghatározó volt, egyik alapítója, Kirk Hammett például a Metallicában folytatta pályafutását. Korai lemezeik révén, illetve a Slayerrel, a Panterával, a Megadeth-szel vagy az Anthrax-szal tartott turnéik megalapozták a zenekar hírnevét. Az 1992 és 1996 közötti szünet után újraalakult a nyugati parti zenekar. Igaz, számos tagcsere történt azóta is, az eredeti felállásból már csak Gary Holt gitáros játszik a zenekarban. További tagok: Rob Dukes (ének), Lee Altus (gitár) Jack Gibson (basszusgitár) és Paul Bostaph (dob – ex-Slayer).
Az Egyesült Államok keleti partján, New Yorkban az Exodus-szal egy időben alakult meg az Agnostic Front, ők azonban már egy másik műfajban jeleskedtek, mi több sokak szerint ők a hardcore „feltalálói”, atyjai. Első kislemezük 1983-ban jelent meg „United Blood” címmel, melyen tíz nóta hallgató: tíz percbe sűrítve. Ezt követték olyan sikeres albumok, mint a „Victim in Pain”, illetve a „Cause For Alarm”. A tagcserék ezt a bandát is meghatározták, a jelenlegi felállás: Joseph James (gitár), Steve Gallo (dob), Vinnie Stigma (gitár), Mike Gallo (bausszus) és Roger Miret (ének).
Természetesen folynak a további tárgyalások, nem csak nemzetközi előadókkal, hanem a hazai pop / rock / underground zenei kultúrát meghatározó hazai sztárokkal – zenekarokkal és DJ-kel -, de a Wan2 – és a társfesztivál, a tokaj-rakamazi Hegyalja – hagyományaihoz híven az idén is lehetőséget kapnak az amatőrök a bemutatkozásra. Az ő jelentkezésük a napokban kezdődött meg, mégpedig kizárólag az interneten keresztül a http://www.wan2festival.hu/ illetve a http://www.hegyaljafestival.hu/ honlapokon keresztül. A fellépni szándékozó előadók, zenekarok és DJ-k regisztráció után tölthetik ki jelentkezési lapjaikat, képekkel és mp3 formátumú hanganyagokkal kiegészítve. Határidő: március 30. A döntésről április végéig értesítik a jelentkezőket. 

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató