Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kérdőív az európai agrárpolitikáról fiatal gazdáknak

0 289

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


A Fiatal Gazdák Európai Tanácsa – CEJA az Európai Bizottság felkérésére 2005-ben, a luxembourgi informális agrár miniszteri találkozó eredményeként széleskörű vitát kezdeményezett tagjai körében arról, hogy milyen európai mezőgazdasági modellt képzelnek el a jövőre nézve Európa fiatal gazdái, és milyen eszközöket látnak szükségesnek, hogy biztosítsák elképzeléseik valóra váltását.
A 2005-ben elindult párbeszéd részeként készült el a „Fiatal gazdák elképzelése a jövő mezőgazdasági modelljéről” című kérdőív, melyet a CEJA az Európai Bizottság illetékeseivel közösen készített el.
A Bizottság a CEJA által generált párbeszédet, ehhez kapcsolódóan a felmérést is megkülönböztetett figyelemmel kíséri. Így erre tekintettel várható, hogy a fiatal gazdák által megfogalmazott véleményeknek és a felmérés eredményének befolyása lesz a jövőbeni politikák meghatározására, valamint azok alakulására (különös tekintettel a 2009-es EU költségvetési felülvizsgálatra, valamint a 2013. utáni helyes európai mezőgazdasági modellről szóló vita alakulására).
Az előbbiek miatt a felmérés lebonyolítása és az eredmények értékelése valamennyi CEJA tagszervezet, így a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA számára is kiemelkedő fontossággal bír. Sok más egyéb eszköz mellett ez is esélyt jelent a fiatal gazdák számára, hogy rövid, közép, illetve hosszú távon formálják, illetve hatással legyenek az európai mezőgazdaság jövőbeni alakulására.
A felméréshez kapcsolódó elektronikus módon kitölthető kérdőív a www.agrya.hu/CEJA kérdőív cím alatt megtalálható. Kérjük a fiatal gazdákat (40 év alatti gazdálkodók), hogy a kérdőív kitöltésével, segítség a jövőbeni európai, benne a magyar mezőgazdaság jövőjéről elindult gondolkodást. A kérdőív kitöltése név nélkül is történhet, a személyes adatok közül egyedül a születési év megjelölését kérjük kötelezően.
A 2005-ben indul párbeszéd zárására, értékelésére 2007. április 17-én kerül sor Brüsszelben, Európai Fiatal Gazdák Napján. Az eseményen résztvevő magyar delegáció egy tagját a kérdőívet kitöltők közül sorsolással választjuk ki.
Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató