Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra Szegváron maradt a Méhecske Kupa

1 959

Az 50 éves Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet 2007. február 4-én immár 23. alkalommal rendezte meg a szegvári sportcsarnokban a Méhecske Kupa kispályás labdarúgó tornát működési területének csapatai között.
A meghívást mind a 13 település csapata elfogadta, így a szervezőknek ennek megfelelően kellett a lebonyolítást kitalálniuk. A csapatokat három hármas és egy négyes csoportba sorsolták a tavalyi dobogósok kiemelése mellett (Szegvár, Szentes, Csongrád).
A rendezvényt Csatordai Mihály, a takarékszövetkezet nyugállományba vonult elnöke nyitotta meg, melynek során köszöntette a csapatokat, kiemelte a sport és az üzleti világ kapcsolatát és szükségszerűségét.
A küzdelmek nyolc óra után kezdődtek meg és egészen délután fél 7-ig pattogott a labda. Ezen időszak alatt 23 mérkőzést játszottak a megjelentek, melyeket minden alkalommal két játékvezető dirigált.
Már a csoportmérkőzések során éles csaták alakultak ki a továbbjutás érdekében és nagy meglepetésre a korábbi évek többszörös bajnoka, a szentesi csapat az első körben búcsúzott. Ezután kieséses rendszerben folytatódott tovább a torna és ekkor már több mérkőzésen játszottak hosszabbítást, sőt akadt olyan összecsapás is, melyen csak a hétméteres rúgások döntöttek.
A legjobb négy csapat közé már igazán nehéz volt bekerülni, hiszen közel azonos tudású játékosok alkották azokat, de végül is – mint minden összecsapás végén -, győztesnek lenni kell, így a mindszenti, a csongrádi, a derekegyházi és a szegvári csapat jutott a legjobbak közé.
Az elődöntőkben már látszott a csapatokon az előzőleg lejátszott mérkőzések és a hosszú várakozás okozta fáradtság. Természetesen ekkor is a pályán mutatott teljesítmény döntött, így alakult ki a kisdöntő Mindszent és Derekegyház között. Itt a csalódott csapatok közül Mindszent tudott gyorsabban felülkerekedni a vereség érzésén és így magabiztosan szerezte meg a bronzérmet.
A döntőben Csongrád és Szegvár igazi presztízsmérkőzést játszott, ahol sokáig nem bírtak egymással a csapatok, így sor kerülhetett a hosszabbításra. Ennek során már eldőlni látszott a mérkőzés sorsa a csongrádi csapat javára, de az utolsó másodpercekben szerzett szegvári góllal újfent döntetlen eredmény született, ezért hétméteres rúgásokra került sor. Ekkor már az idegek csatájává alakult a mérkőzés, amit úgy néz ki, hogy a szegváriak bírtak jobban, mivel két büntetőjüket értékesítették, míg a csongrádiak mindkettőt elhibázták.
Így nagy izgalmak közepette Szegvár álhatott fel a dobogó legfelső fokára, a csongrádi csapat, akik a Méhecske Kupa történetének legtöbb győzelmével dicsekedhetnek, most be kellett, hogy érjék az ezüstéremmel.
A díjkiosztó alkalmával több mint 250.000 Ft-ot osztott szét a takarékszövetkezet a csapatok között. Tudni kell, hogy ezen a rendezvényen még az utolsók is pénzdíjban részesülnek, mert fontosak a helyezések, de azért legfontosabb a részvétel.

Helyezések:

HelyezésCsapat
1.Szegvár
2.Csongrád
3.Mindszent
4.Derekegyház
5.Kiskunfélegyháza
5.Csanytelek
5.Fábiánsebestyén
5.Nagymágocs
9.Szentes
9.Hódmezővásárhely
9.Tömörkény
9.Felgyő
9.Bokros
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató