Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A kacsalaki macskák Egerben „egerésztek”

1 803

A szegvári Durbincs Bábcsoport megnyerte a megyei gyermek-bábcsoportok találkozóját Szegeden, így mi képviseltük Egerben, a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján a megyét.
A május 1-ei szegvári bemutatkozásunkra a helyi gyerekek és felnőttel kedvezően fogadták a mesét, hiszen jóízűen nevettek a lusta macskák történetén.
Szegeden a nézők, és a zsűri is jól fogadta előadásunkat, hiszen kritikus szemmel ítélkezve juttattak tovább bennünket. Profi bábosoktól és amatőröktől kaptunk elismerő véleményt és segítő szándékot, tanácsot. Megköszöntük.
Egerben az előadásunk már közel sem nyerte meg a zsűri tetszését, a nézőkét annál jobban. „Elutasították” az írónőt, és a mesét is. Kifogásoltak módszertani megoldásokat okkal, ok nélkül.
Nincs szégyellenivalónk, hiszen a fellépő 19 megyei győztes bábcsoport közül 12-en bronz minősítést kaptunk. A szegvári gyerekek nagyon ügyesek voltak, büszkék lehetünk rájuk.
Köszönettel tartozunk a Polgármester Úrnak, amiért ismét rendelkezésünkre bocsátotta a kisbuszt. Gyermán Jánosnak a segítőkész munkáját. Gencs Marikának és Szilárdnak, amiért most is tevékenyen segítették munkánkat, a kirándulásokat szervezték, hogy minél több látnivalóval megismerkedhessünk. Minden szülőnek az önzetlen segítségét. Az iskola igazgatónőjének, hogy engedélyezte a próbákat az iskolában, és a művelődési ház vezetőjének, amiért anyagilag is segített az előadás létrehozásában. A férjemnek, aki technikusként segít az előadások zavartalan megtartásában, és évek óta kritikusom és bábos pártolóm.
Június 30-án (szombat) délelőtt minden érdeklődőt. és bábos barátunkat szeretettel várunk a művelődési házban megrendezésre kerülő Bábos Napra. Vendég gyermek-bábcsoportok előadásait is megnézhetik. Együtt ünnepeljük meg a Durbincs Bábcsoport megalakulásának 10. évfordulóját! 

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató