Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Tiszába ugrott a 16 éves cselédlány, mert kicsalták megtakarított 40 pengőjét

888

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Délmagyarország, 1935. július 5.

(A Délmagyarország munkatársától.) Kedden hajnalban a MFTR alsótiszaparti hajóállomása közelében a partról a vízbe vetette magát Kozák Margit 16 éves szegvári cselédleány. Az öngyilkossági kísérletet a hajóállomáson azonnal észrevették. Többen a leány után ugrottak és sikerült is őt az utolsó pillanatban hajánál fogva elkapni és a partra húzni. A parton mesterséges légzést alkalmaztak, majd a kivonult mentők bevitték a leányt a klinikára.

Kozák Margit eszméletretérése után elmondotta, hogy elkeseredésében és bánatában kereste a halált. Az elmúlt éjszaka – mondotta – egy leány és egy fiatalember ismerőse először fondorlattal, majd fenyegetéssel kicsaltak tőle 22 pengőt. Később egy vendéglőben összetalálkozott egy másik férfivel, aki az utolsó pénzét, 18 pengőt csalt ki tőle. Ez a férfi azt állította, hogy ügyesen kártyázik, a kapott 18 pengővel sokat fog nyerni és akkor a kölcsönt busás kamatokkal együtt visszaadja. Ebből azonban nem lett semmi. Egyetlen éjszakán elvesztette megtakarított 40 pengőjét és efölötti bánatában vetette magát a Tiszába. A leány állapota súlyos, de nem életveszélyes. A rendőrség megindította a nyomozást, keresi azokat, akik a szerencsétlen leányt kifosztották.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató