Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Apa!

1 177

A szegvári Szentesi utcán, tréningruhában a járdán ballagtam, a tér felé. A „Cuki néni” háza előtt haladtam már, amikor jött velem szemben egy fiatal anyuka, két éves kisfia kezét fogva, sétálva közelítettek felém. A kisfiú séta közben rugdosott egy követ, majd felnézett. Meglátott engem.

– Apa! – kiabálta boldogan, majd elengedte anyukája kezét, odaszaladt elém, átölelte kicsi karjaival a térdemet és boldog, örömteli, ragyogó arccal nézett fel rám. Apa! – ismételte meg.

Felemeltem, magamhoz öleltem, ő pedig drága karjaival átfogta a nyakamat. Összeért az arcunk. Adtam a ragyogó arcocskájára egy puszit.

– Kisfiam, ez a bácsi nem a te apukád. – mondta restelkedve az anyukája. Gyere hozzám… nyúlt a gyerekért, átvette és talpra állította.

– Kérem, ne okozzon csalódást a kisfiának, mert én most, ettől a pillanattól kezdve tiszteletbeli apukája lettem ennek a tündér gyerkőcnek. Leguggoltam hozzá és mondtam neki: Legközelebb, ha találkozunk együtt fogunk fagylaltozni, jó lesz kis barátom? Csak biccentett a kis fejével. Látszott az arcán, hogy elbizonytalanodott.

– Elváltunk, apuka elköltözött, de van némi hasonlóság ön és a kisfiam apja között. – mondta kérdés nélkül. Ne haragudjon… – szabadkozott az anyuka továbbra is.

– Dehogy haragszom, nagyon boldog vagyok. Nekünk ilyen korú kislányunk van, Anitának hívják.

Sajnos, nem volt legközelebb…

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató