Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Nyugdíjas bál – 1998. november 21.

1 890

Mai videóalbumunkban a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub 1998. évi bálját nézhetitek meg, amely november 21-én volt, egy hóeséses téli napon. (Régen ilyen is volt 🙂

A program egy festménykiállítás megnyitójával kezdődött, a szegedi Travel Art Galéria 11 kortárs festő képeit „hozta el”, a kiállítást Tengely László nyitotta meg.

A Művelődési Ház nagytermében Kovács Ildikó és Vígh Lászlóné köszöntötte a vendégeket, majd Kondacs Flóra verset szavalt, a klub nótacsokra pedig vidám dalokat énekelt.

Szenczi Sándorné, Szegvár polgármestere köszöntötte a vendégeket.

„Csodálattal figyelem a nyugdíjas klub működését. Azt hiszem, szívet melengető és valamennyiünk számára példaértékű az a lelkesedés és az a fantasztikus összetartozás, amely az ő mindennapjaikat átszövi, és amely az unalmas, szürke hétköznapokat elűzi az életükből. És elűzi a magára hagyatottság érzését is. Azt hiszem, hogy mi itt a faluban a kicsit fiatalabbak és a sokkal fiatalabbak nagyon sokat kell hogy tanuljunk tőlük, és remélem, hogy meg is engedik ezt nekünk, hogy tanuljunk tőlük. El fogunk hozzájuk jönni, elhozzuk a fiataljainkat, akik nagyon szétszórtan, felületes kapcsolatokban élnek, és nem tudják azt, hogy a szeretet, az egymásra figyelés érzése mennyire könnyebbé teszi az életünket és hogy átsegít bennünket a nehéz napokon, a nehéz órákon. Remélem, hogy ezt megengedik, hogy megtanuljuk tőlük, mert nekik minden megmozdulásuk erről árulkodik. Amikor bejöttünk, láttuk ezt a csodálatosan fölterített termet, és az jutott az eszembe, amikor végig néztem az asztalokon, hogy bármit csinálnak, minden ilyen szép. A kezük munkája nyomán, illetve a szervezésük nyomán. Mindez köszönhető Bacsa Józsefné Erzsike néni fantasztikus energiájának, lelkesedésének. Azt hiszem, nélküle ez a klub nem működne így, viszont ő sem tudna a klubtagok hasonló hozzáállása nélkül ilyen jól működő klubot vezetni.”

Ezen a napon ünnepelték meg a klub 8 éves születésnapját is. Kovács Ildikó, a Művelődési Ház vezetője nyújtotta át a szülinapi tortát, amelynek gyertyáit a klub tagjai fújták el, de ez végül nem sikerült.

A bálra meghívást kapott a csanyteleki nyugdíjas klub, Magdács Józsefné klubvezető köszöntőt mondott. Ezután következett kacsatánc, Papp Mátyásné (Csanytelek), Csízi Evelin (Csanytelek) és Pigniczkiné Boros Etelka verset szavalt, voltak humoros produkciók és természetesen az elmaradhatatlan kán kán tánc. A bálon a talpalávalót Gajda Mihály szegvári muzsikus húzta. 

Jó szórakozást kívánok a 23 évvel ezelőtti nyugdíjas bál felvételéhez! A felvételt K. Berényi Zsolt készítette.  A Youtube szerzői jogkövetelés miatt a videófelvétel egyes hangsávjait elhalkította.  

Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, kérlek juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Nyugdíjas bál – 1998. november 21.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató