Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az FC Szegvár továbbjutott

2 622

Múlt hét szerdán volt az első mérkőzése a szegvári focicsapatnak a Csongrád-Csanád Megyei Kupában és az 1. Fordulóban a Megyei II. osztály 12. helyén álló Zákányszék KSK csapatát látták vendégül.

A mérkőzés első pár perce eseménydús volt a 3. percben egy beadást követően ifj. Bagi Endre a kapus elöl pont Józsa Dániel elé fejelte a labdát és néhány méterről az üres kapuba gurította a labdát 1:0! Egy perc sem telt el és egy védelmi hibát követően máris egyenlített az ellenfél 1:1. A 33. percben egy lecsorgó labda Vigh Márk elé pattant, aki egy méterről berúgta a labdát a kapuba és be is állította az első félidő eredményét 2:1. A második félidőben az 54. percben egy kavarodást követően ismét egyenlített a vendégcsapat, 5 perccel később egy gyorsan elvégezett szabadrúgást követően Piti Jánost ugratták ki, aki egy az egyben vitte a kapussal szembe, majd a kirohanó kapus felett átemelte a labdát és a labda a hálóba pattant 3:2. A 77. percben a fél pályától nem messze, de már az ellenfél térfelén Vigh Márk szerzett labdát, elvitte majd körülbelül a tizenhatos sarkánál beadta, a beadásra Széll Norbert érkezett, aki az első labdaérintéséből be is állította a mérkőzés végeredményét 4:2.

Bagi Endre vezetőedző értékelése:

„Múlt héten, szerdán játszottuk első kupameccsünket. Baks elleni nehéz meccs után azt gondoltam, ez egy jó megmérettetés lesz a csapatnak. Mivel az elmúlt meccsek győzelmeit sajnos nem úgy éltük meg, mintha nem egy fontos 3 pontot zsebeltünk volna be. Ezért persze senki nem hibáztatható, de szükség volt egy plusz löketre, ami most jött is! Az első fordulót mindenképpen szerettem volna megnyerni és tovább jutni. Tisztában voltam vele, hogy kellő motivációval simán tudjuk hozni a meccset. Az öltözőből érezhető lendülettel és kellő tűzzel jöttünk ki a pályára egy teljesen más felállásban. És ez már a harmadik percben Józsa D. góljával érezhető is volt. Sajnos az ellenfél gyorsan egyenlített, és így folytattuk 1-1-el a mérkőzést. Ettől függetlenül, számomra nem volt kérdés a győzelem egy percig sem ezen a napon. Végig uralva a mérkőzést, gyakorlatilag az ellenfél helyzetek nélkül szerzett kettő góljával alakult ki a végeredmény (4-2). Nagyon megéltük a győzelmet és boldogok vagyunk, hogy tovább jutottunk!! Bizakodó vagyok, hogy hátha kapunk egy megye 2-es csapatot és egy jó játékkal otthon újra színvonalas meccset játszhatunk.”

Az első fordulóból még hátra van két mérkőzés melyet ezen a héten, szerdán játszanak le. Ezt követően 16 csapat marad a Csongrád-Csanád Megyei Kupában a 2. forduló sorsolását hamarosan megtartják. Az alábbi csapatok küzdenek tovább a Csongrád-Csanád Megyei Kupában:

  • Tömörkény KSE vagy a Mindszent SC SE (szerdán kiderül melyikük),
  • Csanytelek SC vagy Csengele KSE (szerdán kiderül melyikük), Makó FC,
  • Szentesi Kinizsi SZITE, Tiszasziget SE, Algyő SK, UTC 1913 Labdarúgó Kft., FC Szegvár, Deszk SC, Mártély SK, Nagymágocs SE, KSE Balástya, ESK Kiskundorozsma,
  • Contitech-Apátfalva SC, Foliaplast-Bordány SK, Csongrád TSE

Az előttünk álló hétvégén következik a Megyei III. osztály 23. fordulója a szegvári csapat a tabella 2. helyezett Csanádpalotát fogadja.

Az FC Szegvár vezetőségének felhívása:

„Tisztelt Sportbarátok!
A 484/2020 (XI.10.) kormányrendelet értelmében amatőr labdarúgó mérkőzéseket csak nézők nélkül lehet megrendezni. Ezért 2021.04.17. (szombat) 16:00 és 18:30 között kérjük, a létesítmény bekerített részét ne látogassák, mert le lesz zárva! Ebben az időszakban sportolás céljára csak a kerítésen kívül eső hátsó pályát tudják használni.
Megértésüket köszönjük!
FC Szegvár Sportegyesület.”

FC Szegvár – Zákányszék KSK 4:2 (2:1)

  • Helyszín: Szegvár, Zárt Kapus
  • 2021. április 7. 17:00
  • Szegvári összeállítás: Bihari G., Kelemen (Biácsi), Bagi (Janó), Szűcs (Gémes), Bihari D., Piti, Nana, Puhala, Rácz (Bereczki), Józsa (Széll), Vigh
  • Szegvári gólszerzők: Józsa 3’, Vigh 33’, Piti 59’, Széll 77’

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató