Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Előre léptek

2 536

Kedves Olvasó, rég nem adtunk hírt magunkról vagyis a Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesületről. Ennek egyetlen egy oka van, ami a társadalmi és gazdasági életre is nagy nyomást gyakorolt. Ez pedig a COVID, ami a sport területén is látható, de még nem igazán mérhető károkat okozott.

Sportegyesületünk az elmúlt másfél évben vegetált. Támogatást csak a Szegvári Önkormányzattól kaptunk. Pályázataink nem kaptak pozitív elbírálást. Mindszenti edzőtermünk lassan egy éve nem nyitottuk ki( anyagi okok miatt), ezért aki tud és tudott átjárt Szegvárra. Versenyekre és táborokra készültünk, de a veszélyhelyzet miatt ezek elmaradtak. Ennek ellenére örömteli érzés az, hogy a kezdő csoportunk az 5 főről 13-ra duzzadt valamint az, hogy Mindszentről is egyre többen járnak át.

A beoltottságnak köszönhetően enyhültek a szigorítások és most június 30-a kezdettel megrendezhetővé vált a tatai nemzetközi edzőtábor, melyre 8 fővel érkeztünk. A tavaly megtapasztalt kényelmes szobák, bőséges ital és étel fogyasztás valamint a magas szintű oktatás az idén is megalapozta a tábori hangulatot. Az idén annyival módosult a program, hogy többnyire a szabad levegőn zajlottak az edzések és nem 3 hanem 4 edzés volt naponta. Szükség is volt erre a megemelt számú edzésre hiszen csapatunkból hárman vizsgára jelentkeztek. Új szervezetünkben 4 éve, régi szervezetünkbe 5 éve, összesen 8-9 éve nem vizsgáztak tanítványaim, ezért is volt fontos, hogy ezt lehetőséget, mint adódó motivációt kihasználjuk.

Szokatlan nehézséggel kellett vizsgázóinknak szembesülniük, ugyanis a technikai vizsgára éjfélkor került sor és hajnali fél háromkor ért véget. Délelőtt 10 órától edzés volt és délután 2 órától zajlottak a küzdelmek. A tűző napon a közel két és fél órás követelményt tanítványaim jól teljesítették. Így hát, Szabó Hédi zöld övesként érkezett a táborba és barna övesként távozott, Erdei Daniella és Levendovics Andrea pedig egy lépésre került a fekete öv megszerzéséhez. Sajnos most nem sok időnk és energiánk volt megtekinteni Tata nevezetességeit. Reméljük jövőre még jobb formában érkezünk és bepótoljuk, ami most kimaradt! Az egyesületet képviselte még Rácz Mária, Gémes Gergő, Gémes Dénes, Győri Dávid és én! Gémes Gergő utazási és táborozási költségeit a MOL Tehetségtámogató Sport Program támogatta!

Gratulálok a vizsgázóknak és bízom benne, hogy jövőre még nagyobb létszámmal tudunk részt venni és mások is motiváltak lesznek előre lépni!

Erdei Sándor

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató