Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kinek festékes a keze?

3 481

Ma reggelre virradóra megrongálták Farkas Sándor országgyűlési képviselő Szegváron kihelyezett plakátjait, amelyről több helyi lakos is beszámolt a népszerű közösségi oldalon. Rendőrségi feljelentés is történt, a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai nyomoznak az ügyben.

Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke is egyből posztolt Facebook oldalán a történtekről, a már tőle megszokott habitussal. Posztjából kiderül, hogy „Márki-Zay hívei”-re gyanakszik.

Forrás: Gémes László Facebook oldala

A plakátrongálást követően meghökkentő és elgondolkodtató pletykák kaptak szárnyra nagyközségünkben. Ezeknek nem akarunk helyt adni a Szegvár Online-on. Azt azonban mindenki tudja – mint ahogy korábban beszámoltunk róla -, hogy Gémes Lászlónak „nem túl jó” a kapcsolata Farkas Sándorral – ezt helyi jobboldali lakosok is egyöntetűen állítják. Azt is elmondták, hogy a „színfalak mögött” Gémes sértő, igaztalan kijelentéseket tesz Farkas Sándorról. Egyesek szerint a konfliktus hátterében az állhat, hogy a Fidesz a 2018-as és 2022-es választásokon Csongrád-Csanád megye 3. számú választókerületben Farkas Sándort indította, nem pedig Gémes Lászlót.

Az ügyben az is elgondolkodtató tény, hogy a 2014. évi önkormányzati választások idején Szabó Tibor György (Gémes László kihívója) plakátjait is megrongálták Szegváron. Ráadásul ebben az időszakban eltávolították Szabó Tibor György (jelenlegi polgármester) Szabadság térre kihelyezett választási molinóját. Gémes akkor úgy nyilatkozott, hogy azért távolíttatták el a molinót, mert az bármikor leszakadhatott volna, s ez veszélyt jelentett a lakosságra.

A környező településeken is történtek plakátrongálások, Szentesen például Szűcs Ildikó képviselőjelölt (Farkas Sándor kihívója) plakátját rongálták meg. Azt hiszem, hogy a legtöbben elítélik ezt a fajta viselkedést, s egyik oldal sem lehet büszke erre a cselekedetre. Szabó Tibor György polgármester kihangsúlyozta, hogy a falu vezetése nem azonosul a rongálással, s elítéli az ilyen tevékenységet.

A plakátrongálás „útvonalán” több biztonsági kamera is üzemel. Reméljük, hogy a felvételek alapján sikerül azonosítani az elkövető(ke)t. Ha kiadják a felvételt, akkor a személyiségi jogok figyelembevétele mellett a Szegvár Online leközölné azt, s pontot lehetne tenni a találgatások végére. Azt kérjük olvasóinktól, hogy aki tud bármilyen további információval szolgálni a plakátrongálásról, írjon nekünk az info@szegvaronline.hu e-mail címre. (A beküldő nevét nem hozzuk nyilvánosságra.)

Kiemelt fotó: Gémes László Facebook oldala

Kapcsolódó cikk

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató