Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Országos Torna Diákolimpia

2 030

A Budapest Tornacsarnok adott otthont az Országos Torna Diákolimpiának, melyen az ország legjobb tornacsapatai és egyéni versenyzői vettek részt. A kis tornászok azokon a szereken mutathatták be gyakorlataikat, melyeken az legnagyobb, legjobb tornászaink is edzenek és versenyeznek, ami hatalmas élményt jelentett számukra. Sajnos bemelegíteni csak a szomszédos KSI tornacsarnokában lehetett és az öltöző használatára sem volt lehetősége, de ettől függetlenül mindenkiben jó érzéseket hagyott a verseny.

A diákolimpiai megnyitót Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a Magyar Torna Szövetség elnöke tartotta, mely egyben eredményhirdetés is volt a III-IV. korcsoportnak. Felemelő volt, az olimpiai eskü, melyet a résztvevők együtt mondtak el. Ünnepélyesen köszöntötték azokat a testnevelő-edzőket, akik az utóbbi két évben nyugdíjba vonultak, s így a tornasporttól is elköszöntek. Pólyáné Téli Évát is köszöntötte virággal és emléktárggyal a versenybíróság elnöke, mint visszatérő kollégát. Ez után egy nagyon érdekes performance következett három művészeti középiskolás fiú előadásában, majd az ünnepélyes eredményhirdetés.

A Szegvári Forray Máté Általános Iskola lánycsapata 14. helyen végzett a versenyben. A kislányok nagyon sokat készültek és szép gyakorlatokat mutattak be, talán a szekrényugrás sikerült egy kicsit halványabban, mint szerettük volna. Szokatlan volt minden szer számunkra, hiszen ilyen körülmények között és ilyen minőségű szereken még nem volt alkalmunk kipróbálni magunkat. Reméljük, a jövőben még lesz módunk arra, hogy gyakorlatot szerezzünk benne!

A csapat tagjai: Gajda Sára, Szabó Fióna Melani, Antal Tímea, Nadicsán Anna, Magyar Kitti Sára, Farkas Beatrix, Gajda Réka.

Pólyáné Téli Éva

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató