Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ünnepi szentmisét celebrált László Attila Főesperes Atya

2 268

A szegvári Kisboldogasszony Templomban a mai ünnepi szentmisét László Attila, Kolozs-dobokai főesperes, a Szent Mihály plébánia plébánosa celebrálta. Az Urunk Mennybemenetelének ünnepén rendezett szentmise elején Gyömbér Ferencné, a Szegvári Egyházközség nevében és Andrási Elemér, Szegvár plébánosa köszöntötték az ünneplőket és Attila Atyát.

Attila atya elmondta, hogy 32 éve ismeri Szegvárt, ma már annyira jól, hogy tudja, hogy a faluban melyik út merre kanyarodik. Attila Atyát elkísérték szülei is.

A mai ünnepi szentmisén

A húsvét nem csupán a mindenki által ünnepelt húsvét vasárnap és hétfő, hanem egy hosszabb ünnepkör, ami Jézus pusztában töltött 40 napos böjtjére emlékezve a hamvazószerdával kezdődik, és pünkösdvasárnappal, a Szentlélek eljövetével zárul, így a pünkösdvasárnapi esti szentmiséig tart. A keresztény egyházban ez több egymást követő ünnepet foglal magába, ennek egyike Urunk mennybemenetele, ami a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódik.

Az elmúlt évben a szegvári hívők is csatlakoztak ahhoz az imasorozathoz, amelyet László Attila mielőbbi gyógyulásáért tartottak meg országszerte.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató