Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szombattól jelentősen megváltozik az autóbusz menetrend

4 490

Olvasónk hívta fel a figyelmemet, hogy változik a Szegvárról induló és érkező autóbuszjáratok menetrendje.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint a Szeged és Hódmezővásárhely közötti, 30 percenként induló TramTrain szolgáltatással összefüggésben, 2022. október 29-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok számos autóbuszvonalon Csongrád-Csanád és Békés megyékben.

A menetrendi változások eredményeképpen a Szentes, Mindszent, Székkutas és Békéssámson, valamint Hódmezővásárhely között közlekedő autóbuszok jellemzően ütemes menetrend szerint indulnak, és Hódmezővásárhelyen az autóbusz-állomás melletti Kálvin János téri TramTrain megállóhelyen 5-9 perces átszállási idővel csatlakozást biztosítanak a Szeged felé/felől közlekedő TramTrain járatokhoz. Szeged és Hódmezővásárhely között az autóbusz és a TramTrain járatok napközben együttesen 15 percenként indulnak.

A Hódmezővásárhely – Mindszent – Szegvár Szentes – Csongrád útvonalon napközben óránként, tanítási napokon csúcsidőben 15-30 percenként indulnak az autóbuszok Hódmezővásárhelyről Mindszentre és Szentesre. A TramTrainhez csatlakozva Hódmezővásárhelyről minden óra :45-kor, Szentesről :25-kor indulnak az autóbuszjáratok, melyeket csúcsidőszakban további járatok is kiegészítenek. A Szentesre érkező járatok egy része közvetlen eljutást biztosítva tovább közlekedik Csongrádra, illetve visszairányban Csongrádról Szentesen át Hódmezővásárhelyre.

A viszonylaton közlekedő járatok Hódmezővásárhelyen csatlakozást biztosítanak a TramTrainhez, valamint a Szegedre tovább közlekedő, közvetlen  autóbuszok a vasútvillamosok ütemes indulásait felezve indulnak Hódmezővásárhelyről.

A hétvégi, szegedi kulturális és szabadidős programokról hazaigyekvők kiszolgálása céljából, a Szegedről Hódmezővásárhelyre érkező TramTrain járatokhoz csatlakozva pénteken, szombaton és vasárnap Hódmezővásárhely, Autóbusz-állomásról 0:15 és 2:15 órakor új éjszakai járatok közlekednek Mindszenten át Szentesre. Szentes város jobb lefedettsége és a kertvárosi lakótelepi városrész kiszolgálása céljából az éjszakai járatok az Autóbusz-állomás után meghosszabbított útvonalon, a Kiss Zsigmond utca – Köztársaság utca (Kertváros) – Szalai utca – Rákóczi utca – Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek.

Letölthető menetrend

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató