Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elrajtolt a megújult „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoport

991

A mai naptól megújult és még magasabb fokozatra kapcsolt a több mint tízezer taggal rendelkező „Szegvári képek, szegvári emlékek” múltidéző Facebook csoport.

A mai naptól még több tartalommal, új rovatokkal, hetente 62 állandó bejegyzéssel várjuk Olvasóinkat. Bejegyzéseink ütemezve, minden nap reggel 6 órától 21 óráig jelennek meg (szombaton és vasárnap 22 óráig).

Íme a „menetrend”:

Hétfőtől vasárnapig
6 óra? NAPI KÖSZÖNTŐ ▫ Reggeli köszöntő aktuális névnapokkal, szegvári fotóval.
14 óra? CSAK EGY KÉP ▫ Rovatunkban Lucz Ferenc már feldolgozott fotóarchívumából véletlenszerűen kiválasztott fotót láthatnak minden nap 14 órakor.
16 óra? NAPI CSOPORTKÉP ▫ Válogatás a 2004. és 2018. között készült óvodai csoportképekből, iskolai osztályképekből, és egyéb csapatfotókból minden nap 16 órakor.
17 óra? A NAP FOTÓJA ▫ Purgel Zoltán 2002. és 2023. között készült véletlenszerűen kiválasztott fotója minden nap 17 órakor.
18 óra? EMLÉKRÖGZÍTŐ ▫ Purgel Zoltán 2002. és 2023. között készült képes összefoglalói, szegvári programok fotóalbumai minden nap 18 órakor.
19 óra? LUCZ FERENC FOTÓARCHÍVUMÁBÓL ▫ Rovatunkban Lucz Ferenc már feldolgozott fotóarchívumából véletlenszerűen kiválasztott fotóalbumot láthatnak minden nap 19 órakor.
20 óra? VIDEÓALBUM ▫ Archív videó gyűjtemény Purgel Zoltán Youtube csatornájáról, minden nap 20 órakor. Televízió felvételek, régi szegvári programok felvételei és egyéb, Szegvárral kapcsolatos videók.
21 óra? SZEGVÁRI KÉPEK – 100 SZEGVÁRI FOTÓ – Ezzel a címmel megjelent könyvből 100 napon át, minden nap 21 órakor egy oldalt publikálunk.

Szombatonként
10 óra? SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET ▫ Az egykori, Szegváriak alapította pénzintézetre emlékezünk szombatonként 10 órakor. Az 50 éves évforduló emlékére, 2007-ben kiadott „Öt évtizeden át” című könyvből idézünk egy-egy részt. (A könyvet Kovács Lajos írta.) 
15 óra? PÓLYÁNÉ TÉLI ÉVA ARCHÍVUMÁBÓL ▫ Archív fotók szegvári iskolai sporteseményekről, versenyekről, Pólyáné Téli Éva testnevelőtanár archívumából minden szombaton 15 órakor.
22 óra? CSONGRÁD MEGYE ÚJ ÉLETE ▫ A Magyar Diafilmgyártó Vállalat által 1954-ben készített diafilmből jelentetünk meg 1-1 képkockát szombatonként 22 órakor. (A diafilm tartalmát a Csongrád Megyei Tanács népművelési osztálya állította össze.)

Vasárnaponként
10 óra? TABLÓ ▫ Purgel Zoltán digitális tablógyűjteményéből láthatnak egy-egy darabot minden vasárnap 10 órakor.
15 óra? BESLIN LÁSZLÓ RENDŐR-SZTORIJAI ▫ Szegvár egykori rendőrének leghumorosabb és legemlékezetesebb sztorijai vasárnaponként 15 órakor.
22 óra? TUTI TIPP ▫ Ha szeretsz régi újságokat, hirdetéseket böngészni, keresd rovatunkat minden vasárnap 22 órakor. A Tuti Tipp reklámújság archív lapszámaiban megnézheted az akkori moziműsort, meghökkenhetsz a fogyasztói árakon, az akkori mobiltelefonos és műszaki hirdetésektől pedig tátva marad a szád. A Tuti Tipp reklámújság 1995-től 2000-ig jelent meg Purgel Zoltán szerkesztésében.

A mai naptól egy komolyabb funkcionális változást is kezdeményeztünk, a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportot nyilvánosról privátra állítottuk, a Facebook szabályzata szerint ez 3 nap múlva, szeptember 3-án 23 óra 14 perckor fog megtörténni. Ez azt jelenti, hogy a csoport tartalmát csak a csatlakozott tagok láthatják, „külsősök” számára tovább nem elérhető. Ezzel együtt megszűnt a posztok megosztásának lehetősége is.

Hamarosan újabb-régibb tartalmak a múltidéző csoportban

Nagyon hálás vagyok Olvasóinknak, a sok hozzám elhozott fotókért, negatívokért és egyéb dokumentumokért. Egyik olvasónk dr Vajdovich Árpád községi orvos 1957. évi gyógykezelési naplóját hozta el, egyelőre vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogyan tudnánk ezt publikálni úgy, hogy az ne sértsen adatvédelmi szabályokat. Egy másik olvasónk a Csomiterv által 1985-1988. között készített „Szegvár környezeti értékvizsgálat” fotóalbumot küldte el, ennek is hamarosan megkezdem a feldolgozását. Számos negatív, rollfilm vár még feldolgozásra, egyes képek az 1950-es években készültek falunkban.  

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportot 2019. augusztus 22-én – indítottam el azzal a céllal, hogy a közösséghez csatlakozó tagok Szegvár múltját, annak kultúráját, életét, mutassák be képeken, dokumentumokon keresztül. Az eltelt több mint 4 év alatt sok kedves visszajelzést kaptam Szegváriaktól és Szegvárról elszármazottaktól. Nagyon sokan követik múltidéző csoportunkat „vidékről” és környező településekről (Szentes, Mindszent, Mártély, Hódmezővásárhely, Csongrád, Szeged), de Magyarország más régióiból is vannak tagjaink. Szeretném kihangsúlyozni, hogy itt csak minőségi és politikamentes tartalom jelenhet meg, például itt nem fordulhat elő, hogy egy politikai jelölt választási füzetét publikáljuk.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató