Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Svájcba költözik a Szegvár Online tárhelye – No de ki az a Purgel Ferenc és Purgel László?

5 294

Teljesen véletlen, és szürreális módon tudtam meg, hogy tavaly nyáron adatgyűjtés folyt a Szegvár Online weboldalról és személy szerint rólam, mint Purgel Zoltán magánszemélyről. Rendkívül furcsa módon a módon a bírósági és rendőrségi iratokon Purgel Zoltán helyett Purgel Ferenc és Purgel László nevek is olvashatók az én személyi adataimmal (születési év, születési hely, anyja neve, stb.).

Arra még nem tudtam rájönni, hogy a megtévesztés mely módja miatt volt szükséges engem „átkeresztelni” Ferencre vagy Lászlóra.

Ugye azt nem kell senkinek sem mondani, hogy honnan fúj a szél?

Mondjuk az elszomorító, hogy ehhez a szentesi hatóságok asszisztálnak.

Több mint fél év elteltével megtudtam, hogy a Szentesi Járásbíróság szokatlan módon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot azzal a kérdéssel kereste meg, hogy fizikailag hol üzemel a Szegvár Online szervere. Számomra, mint informatikusnak ez eléggé megmosolyogtató, hiszen ennyi erővel akár a Magyar Honvédséget is megkereshették volna, mert körülbelül ugyanannyit tudtak volna „mondani”, mint a médiahatóság.

Pláne a Szegvár Online – úgy, mint a legtöbb hírportál – megosztott tárhelyen üzemel, tehát nem egy szerveren. A bíróság levelét egyébként feltettem az egyik informatikus Facebook csoportba, ezen a héten a legolvasottabb poszt lett, tényleg jókat nevet ezen mindenki.

Nekem viszont egyáltalán nem vicces, inkább elszomorító.

Érdemes elolvasni a Médiahatóság válaszát.

Mondjuk azért a bíróság munkatársának illett volna utánanézni a törvényeknek és a hatásköröknek. A bírósági levelek megfogalmazásából pedig azt érzékelem, mintha ezek az adatok nem lennének ismertek, illetve nem állnának rendelkezésre. Ugye minden hírportálnak kötelező az Impresszum rovat, itt minden adat megtalálható a portálról, rólam, sokkal több mint, amennyi a magyar jogszabályok szerint kötelező.

Tehát teljesen felesleges volt az adatgyűjtés, mert minden információ egyértelműen és hitelesen rendelkezésre állt.

Az utóbbi időszakban történt bohóckodások, „túlkapások” miatt úgy döntöttem, hogy a Szegvár Online webtárhelyét, adatbázisát Svájcba költöztetem, egy szolgáltatóhoz, aki nem ad ki semmilyen információt másnak, pláne nem az egyik legkorruptabb ország hivatalának.

A technikai átállás maximum 24 órát fog igénybe venni, ez idő alatt a Szegvár Online elérhetetlen lesz, vagy esetleg lassabban töltődik be – kérem Olvasóink megértését!  

Én is végeztem adatgyűjtést, holnap folytatom egy következő történettel…

A kiemelt képen Justitia, az igazság Istennőjének szobra látható, háttérben a Szentesi Járásbíróság épülete. A kérdés már csak az, hogy a „szél” merre fújja Justitia mérlegét…

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató