Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

818

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Tisztelt Polgártársak!

Mint minden évben, úgy most is nagy számban hívtunk és várunk a falunapi rendezvényre más településről is vendégeket. 
Tisztelettel kérem Önöket, hogy mindannyian készüljünk a vendégek fogadásra. Most a szokásosnál is nagyobb gondot fordítsunk házunk tájának rendjére, hogy szeretett falunkról kellemes emléket vigyenek magukkal az idelátogatók, és mi is jól érezhessük magunkat a tiszta, rendes, ápolt környezetben. 
A Polgármesteri Hivatal ellátó szervezete gondoskodik a parkok, terek, fő utca árokpartjának rendjéről. 
Már hagyomány, hogy ilyenkor díjazzuk a lakóházak előtti közterületek ápolását, virágosítását. A bíráló bizottság augusztus 11-étől járja a falut, és dönt a díjak odaítéléséről. Kérem, hogy a hétvégét mindenki használja ki a háza előtti terület rendbetételére, és az ott tárolt anyagok behordására, a füves területek nyírására, a virágoskertek gyomtalanítására. Együttműködésüket köszönöm!

Elérkezett a parlagfű virágzásának, s az erre érzékenyek szenvedésének ideje. A gyerekek jelentős része szenved e növénytől, de egyre több olyan középkorú és idősebb ember is panaszkodik a parlagfűre való érzékenységre, akik korábban nem ismerték ezt a problémát. e súlyos tüneteket okozó növény kiirtására csak akkor nyílik reális esély, ha mindannyian megtesszük, amit e téren megtehetünk. Sajnos mindig akadnak köztünk olyanok, akik elmulasztják kötelességüket, s ezzel súlyosan veszélyeztetik mások egészségét, ezért törvényben is köteleznek bennünket a parlagfű irtására. 
A szakhatóság már folyamatosan ellenőriz, s amennyiben elmulasztjuk a parlagfű hatékony irtását, számíthatunk az igen szigorú (akár milliós nagyságrendű) büntetésekre. A kellemetlenségek elkerülése érdekében felhívom minden szegvári ingatlantulajdonos figyelmét erre a fontos problémára. Sajnos a határban egyes szántóföldi parcellákon összefüggő parlagfű mezők találhatók. 
Kérem ezek tulajdonosait, tegyék meg a szükséges lépéseket ennek az állapotnak a megszüntetésére, de az árokpartok gyomtalanításáról is gondoskodjon minden érdekelt. A Községi Könyvtár a Faluvédő- és Szépítő Egyesülettel összefogva egész hetes program-sorozattal igyekezett e kártékony növényt megismertetni, s irtásának fontosságát hangsúlyozni. Remélem, hogy ennek eredményeképpen is minimálisra csökkenthetjük a parlagfű-érzékenyek szenvedését, ugyanakkor elkerülhetjük a hatalmas összegű bírságot.

Augusztus 17-én 16 óra 30 perckor ünnepélyes keretek között adjuk át a piacot az Önök használatába. 
Az átadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk. 
Kérem a falu minden lakóját, hogy vigyázzunk erre a szép létesítményre, őrizzük meg jelenlegi állapotában. Örömmel tapasztalom, hogy a fiatalok már birtokba vették, szívesen töltik ott szabadidejüket. 
Őket külön megkérem, hogy segítsenek a piac tisztaságának, épségének megőrzésében, figyelmeztessék erre azokat is, akik még nem érzik, hogy az okozott kárral mindenkit, még saját magukat is megrövidítik. Mi is igyekszünk a rongálások megelőzése érdekében mindent megtenni, rejtett figyelőrendszer kiépítésével az esetleges károkozások tetteseit megismerni, s velük szemben eljárni, az okozott kárt megtéríttetni. A környéken lakók segítségére is ígéretet kaptunk, köszönöm a falu nevében.

A közösségépítési folyamat következő nyilvános beszélgetésére augusztus 11-én 19 órai kezdettel kerül sor a Művelődési Házban. 
Téma: a falusi turizmus fejlődési lehetőségei.
Mindenkit szeretettel vár a csapat. 
Szegvár, 2003 augusztus 7.
Szenczi Sándorné polgármester

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató