Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

0 359

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Tisztelt Polgártársak!

Az alábbiakban tájékoztatom Önöket falunk életének néhány fontosabb eseményéről, közös feladatainkról
– 2006. augusztus 14-én érkezik hozzánk egy autóbusznyi lengyel gyerek 5 fő pedagógus kíséretében Lewin Brzeskiből. Ugyanezen a napon délutánra várjuk ugyanonnan a 4 fős önkormányzati delegációt. Mint Önök előtt évek óta ismert, kétévenként látogatnak el hozzánk, s a közbeeső években a szegváriak viszonozzák a látogatást. A gyerekeket most szegvári családok látják vendégül, a felnőttek a falusi vendéglátók vendégszeretetét élvezik. 21-én reggel indulnak majd haza, tehát a falunapi programokon még részt vesznek. Kérem falunk minden lakóját, hogy találkozásaikkor ugyanolyan szeretettel viszonyuljanak lengyel vendégeinkhez, mint amilyet a szegvári gyerekek és felnőttek minden alkalommal megtapasztalhatnak Lewin Brzeskiben.
– Kérem Önöket, hogy otthon is készüljünk a falunapokra, a házunk, portánk előtti közterület rendbetételével is járuljunk hozzá ahhoz, hogy az ide látogatók és itt élők szép emlékeket őrizzenek az államalapítás és az új kenyér ez évi ünnepéről is. 
– Szeretném felhívni figyelmüket a vasárnap délelőtt 10 órakor a vármegyeház udvarán kezdődő „Falusias játékok” c. programra. Szegvár Nagyközség Képviselő-testülete kihívta Szentes és Mindszent városok és Derekegyház képviselőiből, valamint a lengyel Lewin Brzeski és a szerbiai Törökbecse delegációiból álló csapatokat egy vidám vetélkedőre. Szeretnénk, ha a falunk lakóiból álló népes szurkolótábor biztatása hozzásegítene bennünket Szegvár győzelméhez. Jöjjenek és szurkoljanak nekünk! Hívjuk Önöket, vegyenek részt a lehető legtöbb programon.
– Mint tapasztalhatták, a legsúlyosabb úthibákat saját embereinkkel kijavítottuk. Az önkormányzati kátyúzással egy időben a Ternai Kft. saját költségén kátyúztatta az Alkotmány utcának a Köztársaság u. és a Puskin u., valamint a Puskin utcának a Mindszenti u. és Alkotmány u. közötti szakaszát.
– 2006. tavaszától több alkalommal egyeztettünk az úthasználókkal a Malmi út felújításának lehetőségéről. Az érintettek anyagot, gépi és kézi munkát ajánlottak fel. Az Ativizig rendelkezésére álló árvízi helyreállítási keretből mintegy 20-25 millió forintot fordíthat ugyanerre a célra. Augusztus folyamán pontosítjuk a felajánlásokat, mert az Ativizig szerint várhatóan szeptemberben kerül sor a tényleges munkálatokra.
– Komplex szakorvosi szűrés költségtérítéses lehetőségéről juttatott el hivatalunkhoz tájékoztatót az I.C.C. Országos Szervezési, Logisztikai és Továbbképzési Központ. A szolgáltatásért fizetendő összeg a vizsgálatok számától, minőségétől függ. A vizsgálatok a betegségek (pl. szívinfarktus, daganatok…) megelőzését vagy korai felismerését, s így a gyógykezelés hatékonyságát célozzák. Akit érdekel a program, hívja a 30/5888-326-os számot. 
– Tisztelettel meghívom a mezőgazdaságból (is) élő szegváriakat 2006. augusztus 21-én este fél hétkor a Művelődési Házban tartandó tájékoztatóra. Az összejövetel két témája: – A mezőgazdasági termékváltás lehetőségei Szegváron, átállás az energianövények termelésére. – A Leader, Pritavitca+ nyertes pályázattal kapcsolatos további feladatok. 
Kérem, nyugodtabb jövőnk előkészítése érdekében tisztelje meg részvételével az összejövetelt.

Szegvár, 2006. augusztus 11.

Szenczi Sándorné

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató