Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Felhívás kistérségi műhelymunkára!

752

A Közösségfejlesztők Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány 2005. január 21-23-ra egy hétvégi bentlakásos műhelymunkára hívja a Szegvár és természetes vonzáskörzetében lévő települések civil szervezeteinek képviselőt!
A műhelymunka célja:
– A kistérség civil szervezetei közötti kapcsolat elmélyítése, 
– A szervezetek közötti rendszeres kommunikáció
és tapasztalatcsere tartalmának és munkamódjainak kialakítási, hálózattá szerveződés, 
– Annak feltárása, hogy a civil szervezetek miben tudnának hozzájárulni a térség társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, milyen területeken tartják fontosnak az együttműködést, milyen munkaformákra van szükségük elképzeléseik megvalósításához,  milyen szakmai segítséget igényelnek munkájukhoz?
A műhelymunka időtartama 24 óra, pénteken délben ebéddel kezdődik és vasárnap délben ebéddel végződik.
Helyszíne: Civil Kollégium Közösségi Ház, Kunszentmiklós-Kunbábony.
Kunbábony egy Kunszentmiklóshoz tartozó háromszázegynéhány lelkes tanyabokor a Kiskunsági Nemzeti Park határán. A Közösségi Ház valamikor iskola volt.
A mintegy 400 négyzetméteres épületből egy nagy “családi házat” alakítunk ki: egy nagy nappalival, egy többcélú teremmel és nyolc 2-4 ágyas fürdőszobás lakószobával.
A Közösségi Házba az ország különböző vidékeiről és településeiről jönnek műhelymunkára, közösségi és civil képzésekre civil szervezetek képviselői, közösségi aktivisták. Ez a ház a helyszíne számos nemzetközi szemináriumnak és a szakmaközi nyári táboroknak is. 
A Közösségi Ház megközelítése: 
Autóval: Kunszentmiklósig, s onnan a Kunpeszér felé mutató irányt kell követni. Kunbábonyban a tanyabokor közepén „Civil Kollégium” tábla jelzi a Közösségi Házat.
Vonattal: Kunszentmiklós-Tass vasútállomásig. Kérés esetén az állomáson mikrobusszal várjuk az érkezőket és elvisszük az onnan 12 km-re lévő Közösségi Házba!
A műhelymunkán való részvétel pénzügyi feltételei: 
A műhelymunka költségeit a Közösségfejlesztők Egyesülete fedezi az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium „Közösségi részvétel támogatásáért” programja által biztosított keretéből. A résztvevőknek csak az útiköltségről kell gondoskodniuk.
Jelentkezni lehet a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztő Egyesületnél, Szegvár, Művelődési Ház, Régiposta u. 1. címen, vagy a (63)364-816-os telefonszámon és a szegvarekimuv@freemail.hu  e-mail címen.
A műhelymunkát vezetik: Vercseg Ilona és Péterfi Ferenc a Közösségfejlesztők Egyesületétől.
A részvétel fontossága a témákban rejlik.
Fogjunk össze kedves szegvári egyesületek, csoportok!

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató