Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A közösségfejlesztés hírei

832

Az Egyesület elfogadta munkatervét, melyből néhány közeli és igen fontos eseményt ragadunk meg, melyet a köz elé tárunk.
Újra „Szomszédsági találkozóra” invitáljuk Szegvár lakosságát. Már második éve került megrendezésre a falunapok szomszédsági, tarhonya főzőversenye, mely során egyre több az érdeklődők száma. Erre a már meglévő szerveződésekre és kapcsolatokra építve, úgy gondoltuk, hogy akik közel laknak egymáshoz, azaz szomszédságban élnek, hasonló problémákkal találkoznak, így lehetőségük lesz ezeket kiscsoportos formában megbeszélni. Ennek apropójából minden szomszédságban az önkormányzati képviselőket (3-4 fő szomszédságonként) is párbeszédre hívjuk. Nem titkolt szándékunk, hogy a lakosság minél jobban megismerje az Önkormányzat működését, az egyes bizottságok munkáját, feladatait, lehetőségét és korlátait. Hisszük, hogy, ezzel újabb lépéseket tehetünk a helyi nyilvánosság hatékonysága érdekében.
A szomszédsági felelősök a következők:
– Réti telep: Határné Bottyán Erika, Csatordai Lajos
– Kinizsi telep: Kosztolányi Sándorné, Kovács Béla
– Újfalu: Puskásné Halál Ágnes, Balatoni Sándor
– Kossuth telep: Rehákné Vígh Mária, Csatordai Csabáné
– Öregfalu: Mészáros Jánosné, Lukács Adrienn
A találkozások várható időpontja 2004 október 15-22 között. A helyszínekről és a pontos időpontról plakátokon tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt.

Kistérségi civil kapcsolatok fejlesztése
2004. november 20-án (szombaton) Kistérségi civil fórumot és szakmaközi találkozást szervezünk a szegvári Művelődési Házban. Ennek keretein belül lehetőséget kapnak a térség civil szervezetei, hogy be- és megmutassák magukat.
A bemutatkozás formáját mindenki egyénileg döntheti el, a rendezők viszont biztosítanak egy bizonyos felület vagy területnagyságot.
Nagyon fontos továbbá, hogy a térségben jelenlevő civilekről egy un. cégregisztert készítsünk, mely tartalmazza az elérhetőségüket, fő tevékenységüket, támogatóikat, kapcsolati rendszerüket. Így a hasonló érdeklődésű és érdekeltségű szervezetek megismerik egymást és felismerhetik közös cselekvési lehetőségeiket. A november 20-ai rendezvény várható programja:
– 9-10 óráig: a civil szervezetek kiállításának megtekintése, regisztráció.
– 10 órától: a konferenciát megnyitja dr. Göncz Kinga Ifjúsági, Családügyi és Esélyegyenlőségi Miniszter.
– A Szegvári Közösségfejlesztők munkájának bemutatása
– „Nonprofit szektor jelene és jövője” Dr. Bódi György civil kapcsolatok főosztályának igazgatója előadása
– „Esélyek és közösségek” címmel Dr. Vercseg Ilona a hazai közösségfejlesztés megalapítója és legnagyobb szakértője tart előadást.
– 12.30 órától közös ebéd.
Délután
– Szekcióülések, melyek témája: Van-e szükség kistérségi összefogásra?
– Plenáris ülés: Összefoglalás, a perspektívák felvázolása, a továbblépés lehetőségei. Zárás.
Ezúton kérünk minden helyi civil szervezetet, hogy támogassák elképzeléseinket és segítsenek a megvalósításban, mely a térségben egyedülálló módon szeretné összefogni a térségi civil társadalmat.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató