Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől

957

Tisztelt Polgártársak!
Az alábbiakban tájékoztatom Önöket falunk életének néhány fontosabb eseményéről.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a tavasz megérkeztével ismét elszaporodtak a hétvégi utcai rongálások, viráglopások a faluban. A tavaly kihelyezett utcanév-táblák közül többet kitörtek, leszakítottak vandál pusztítók. Kérem a falu minden lakóját, időseket, fiatalokat, hogy ha bárhol értékeink tönkretételét tapasztalják, értesítsék az rendőrt a (20)209-5308 vagy a (20)209-5330-as telefonon. Önkormányzatunk szabálysértési eljárást kezdeményez a rongálók ellen, amelyet Szegvár tekintetében 2005-től kezdődően a szentesi Polgármesteri Hivatal folytat le, s az okozott kár megtérítése mellett súlyos pénzbírsággal sújthatja a vétkest. 
Az utóbbi időben ismét előfordult az az elképesztő eset is, hogy egy ingatlan-tulajdonos udvari derítőjéből a szennyvizet az utcai csapadékvíz-elvezető árokba vezette, ezáltal komoly fertőzésveszélyt okozva. Felhívom minden polgártársam figyelmét, hogy a hasonló, közösségellenes cselekedetek elkövetői súlyos pénzbírságra számíthatnak.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a kórházi kezelés alatt álló beteg gyermekek rehabilitációját segítő „Mosolygó Kórházi Alapítvány” kuratóriumának elnöke, Dr. Albert Royaards holland jogász és bankár 2005. március 15-étől kezdve 3 és fél hónapos jótékonysági kerékpártúrára vállalkozott. E túra során a gyermekek kezelését és rehabilitációját segítő műszerek, eszközök beszerzésének támogatására szólít fel. A megyében gyűjtött pénzből vásárolt eszközök a Csongrád megyei beteg gyermekek gyógyulását segítik majd. Hozzánk 2005. április 24-én 11 óra 6 perckor várható a polgármesteri hivatal elé, s mindössze fél órát tölt nálunk. A hivatal épületében lesz lehetősége minden érdeklődőnek beszélgetni vele. Az alapítvány munkatársaival együtt kérek minden szegvárit, elsősorban a tehetősebb vállalkozókat, magánembereket, hogy lehetőségük szerint anyagi támogatásukkal is segítsék e szép kezdeményezést. Kérem Önöket, tiszteljük meg a kedves elnök urat azzal, hogy méltóképpen fogadjuk őt itt a faluban. A lehetséges adományokat a látogatás után átutalással lehet az alapítványhoz eljuttatni. Gondoljunk arra, hogy esetleg saját gyermekeink, unokáink gyógyulását is könnyebbé tehetik majd az így beszerzett eszközök. Szolidaritásukat, segítségüket előre is köszönöm. 

Szeretettel meghívom a Képviselő-testület nevében a lakosságot a május 1-jei rendezvényeinkre, amelynek részletes programját az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Plakátokon fogja ismertetni.

Tervezzük a Falunap programját is. Szeretnénk a rendezvény fő helyszínét a lakosság igényeinek megfelelően kiválasztani, ezért kérek mindenkit, hogy véleményét juttassa el hozzánk az alábbiakban ismertetett lehetőségek közül választva. Szíveskedjenek bejelölni azt a helyszínt, amelyet a legalkalmasabbnak tartanak e célra. A levágott szelvényt az üzletekben, italboltokban, iskolákban, óvodában, művelődési házban, könyvtárban, polgármesteri hivatal portáján elhelyezett dobozokba kérjük bedobni május 1-ig. Köszönöm.

Szegvár, 2005. április 18. 
Szenczi Sándorné polgármester

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató