Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

1 140

József Attila születésének 100 évfordulóján szavalóversenyt rendeztünk április 12-én  Művelődési Ház kiállító termében. Mint ahogy reméltük sokan eljöttek, így a könyvtárban már el sem fértünk volna. A 31 versenyző és a közel 40 fő érdeklődő betöltötte a teret.
Kosztolányi Sándorné könyvtáros köszöntötte a résztvevőket, majd Csorba Gyula mondott bevezetőt az ünnep alkalmából, elmondta József Attilához fűződő élményeit, majd két verset is hallhattunk tőle. A zsűri összetétele sok éven keresztül nem változott. Most is Rozgonyiné Szabó Mária, Lehoczkyné Kehrer Anikó és Kószóné Bihari Etelka figyelte a gyerekek versmondását és értékelte produkcióikat. A húzott sorszám alapján következtek egymás után a versmondó gyerekek. 

Az 1-2. osztályosok közül:
1. helyezett Gojdár Kamilla
2. helyezett Halmai Nikolett
3. helyezett Hegyi Szabolcs
4. helyezett Rehák Dorka
5. helyezett Pallai Nikolett
6. helyezett Bacsa Renáta és Sztojka Gergő
Szép verseket hallhattunk még Bihari Attila, Kovács Tamás, Berkecz Renáta, Gémes Krisztina, Vigh Diána, Joó Viven, Hocsi Zsolt, Horváth Kata és Gila Tibor előadásában.

A 3-4. osztályosok közül:
1. helyezett Fejős Máté
2. helyezett Pölös Evelin
3, helyezett Táborosi Mónika
4. helyezett Bihari Lívia
5. helyezett Gajda Orsolya
6. helyezett Rúzs-Molnár Nelli.
Az ünnepi szavalóverseny részt vevői Szobácsi Alexandra, Szilágyi Nikolett, Gyánti Henriett, Váczi Sára, Gila Rita és Dorogi Henriett versmondását hallhatták még.

A felső tagozatosok hárman indultak. Közöttük a sorrend a következő lett:
1. helyezett Tégla Kata
2. helyezett Strincz Beatrix
3. Kovács Zsolt

A Nagy Könyv program kulturális eseménysorozatban április végén megszületett a beküldött szavazatok alapján a Magyarországon legnépszerűbb 100 könyv listája. Május második hetétől újra lehetőség van szavazni itt a könyvtárban is. Most a 100 könyv közül kell választani. Olvassák el újra kedvenc könyvüket, vagy a listán szereplők közül az ismeretleneket. Várjuk Önöket!

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató