Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

889

Tisztelt Polgártársak!
Az alábbiakban tájékoztatom Önöket falunk életének néhány fontosabb eseményéről.

1. Júniusi szórólapomon arról tájékoztattam a falu lakosságát, hogy orvosproblémánk megoldódni látszik, már a rendelés kezdő időpontjában is megegyeztünk leendő orvosunkkal. Ezt az időpontot doktor úr többször egyoldalúan módosította. Sajnálattal kell közölnöm, hogy végül visszalépett a szerződés aláírása előtt. Most újabb lehetőségek után kell néznem, de igen nehéz helyzetben vagyunk, mert a jelenleg hatályos törvény szerint csak háziorvosi vagy háziorvosi rezidensi vizsgával rendelkező orvos láthatja el a feladatot. Tudom, hogy orvosaink és a betegek egyaránt megszenvedik ezt a helyzetet, ezért igyekszem mihamarabb megoldást találni. Addig kérem szíves türelmüket és megértésüket.

2. Bizonyára tapasztalták, hogy megjelentek településünkön a szelektív hulladékgyűjtést szolgáló konténerek. Ezek beszerzése részben pályázati, másrészt saját forrásból történt. Tapasztalataim szerint a tisztelt lakosság jól fogadta, és rendeltetésszerűen használatba vette ezeket. Mégis történt már e rövid idő alatt egy sajnálatos eset: másfél héttel ezelőtt, hétvégén elgurították az ABC elől, és a Kurcába lökték az egyik edényzetet. Szerencsére sérülés nélkül került vissza a helyére. A tettesek is szerencsésnek mondhatják magukat, mert ha megrongálódott volna, fizethetnék a több, mint százezer forintos kártérítést. Kérem fiataljainkat, hogy erejüket inkább a település szépítésében kamatoztassák, s kerüljék, sőt akadályozzák meg a rongálást.

3. Új rendőrünk munkába állt a településen, ugyanakkor rajtunk kívül álló okokból egyet elvesztettünk. Ez annál inkább sajnálatos, mert az utóbbi időben megszálltak bennünket a vidékről ide látogató besurranó tolvajok. Az elmúlt napokban a rendőrök elcsíptek egy csapatot, de időnként sajnos több ilyen társaság is „megtisztel” bennünket látogatásával. Mi soha, senkinek nem adunk engedélyt a házalásra, árusításra, adománygyűjtésre!!! Kérem kapitány úr segítségét, de a lakosok figyelmét is felhívom arra, hogy fokozottan figyeljék a környezetükben megforduló idegeneket, s ha gyanús jelet észlelnek, hívják az önkormányzatot (364-800) vagy a rendőrséget (561-310, 06-20/209-5308, 06-20/209-5330).

4. Ellenőrzést tartott településünkön is a parlagfű-kommandó. Tudomásom szerint több tízezres nagyságrendben róttak ki egy-egy esetben büntetést a földtulajdonosokra az út mentén vagy az ingatlanon talált parlagfű miatt. A héten utóellenőrzést tartanak, s a második fordulóban már emelik a büntetés összegét. Kérem, az allergiás betegek és saját pénztárcája érdekében mindenki előzze meg a bajt kaszálással, gyomtalanítással bel- és külterületen egyaránt. Mindannyiunk kötelező feladata a házunk, portánk, szántóföldünk előtt húzódó csapadékvíz-elvezető árok tisztítása. A Katasztrófavédelem munkatársával szeptember első felében közös ellenőrzést tartunk. Itt is súlyos bírságra számíthatnak a mulasztók, különös tekintettel az utóbbi időkben Magyarországon is lehulló óriási mennyiségű csapadék által okozott katasztrófákra.

5. Kedvezőnek látszó feltételekkel jelentkezett önkormányzatunknál egy újabb Internet-szolgáltató. Hamarosan szórólapon tájékoztatja Önöket az általa nyújtandó szolgáltatásról.

6. E szórólap hátoldalán olvashatják falunapi rendezvényeink részletes programját, amelyet a szervezők igyekeztek minden korosztály érdeklődésének figyelembe vételével összeállítani. Kérem Önöket, tiszteljék meg részvételükkel rendezvényeinket.

Szegvár, 2005. augusztus 16. 
Szenczi Sándorné polgármester

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató