Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megszépült a Kórógy-tó

0 451

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


A Szegvári Horgász Egyesület aktív tagjai szorgos munkával eltakarították a régen le nem vágott nádat, a nád közé dobált és a parton felejtett szemetet. 
Mit sem törődve a zord téli idővel nagy munkára készültek a horgászok. A szabad hétvégéjüket azzal töltötték, hogy társadalmi munkában levágták a nádat, összeszedték és elhordták a tó környékén összegyűlt szemetet, elégették a parton a nagy gazokat, levágták a fák fölösleges ágait. Kiszabadultak és láthatóvá lettek a horgász helyek. Ezzel szebbé varázsolták a tó egyébként eléggé elhanyagolt környezetét. 
Az utóbbi időben a szegváriak megint kezdik felfedezni milyen szép természeti adottságai vannak településünknek. 
A Föld legszebb városai folyóparton épültek. A vizeknek sajátos varázsa van, a folyó életet ad. Őseink szívesen települtek a folyók közelébe. A folyó természetes vízi út, gazdag a növény és állatvilág a környékén, szép a panoráma, a két partot összekötő híd látványa lenyűgöző lehet. 
Szegvár – a mi falunk – különösen kedvező természeti adottságokkal rendelkezik. A falu közepén, mint a legszebb ékszer a dobozban, található a Kórógy-tó. Kevés ilyen település van, mint Szegvár. Mondják, írták róla a „vizek falva”. A Kurca a Kórógy-kanális a Kórógy-tó a falu központjában vonzza a turistákat, a horgászokat. Kellemes kirándulóhely a kanális és a tó közötti rét, fákkal, fűvel tiszta levegővel. Az utóbbi időkben kissé elhanyagoltuk ezt a szép területet. Ma megint kezdjük felfedezni a táj szépségét, varázsát.
A horgászegyesület vezetői megszervezték és hívták tagjaikat, vállaljanak minél többen társadalmi munkát, szépítsék a tó környezetét. De nemcsak a tó környékén vágtak nádat, szedték össze a szemetet, hanem a Kurca egy részén, ahol a horgászversenyeket rendezik és a Lándor-tó mellett is. Köszönjük szorgos munkájukat. Szebbé tették ezzel a kilátást, most igazán jó ránézni a befagyott tóra. A gyerekek és a felnőttek is élvezik a tél örömeit Végre olyan vastagra hízott a jég, hogy bátran rá lehet menni, csúszkálni, korcsolyázni. Reméljük a jövőben is szorgoskodnak, mert a nád újra megnő. Ha nem vágják ki minden évben terjeszkedik, a korhadt szárak pedig szennyezik a környezetet.

Fotó: Luli Áron
Fotó: Luli Áron
Fotó: Luli Áron
Fotó: Luli Áron
Fotó: Luli Áron
Fotó: Luli Áron

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató