Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Jubiláns házasok hálaadása

2 380

Már második éve, hogy Egyházközségünkben megrendezésre kerül a jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje. Ebben az évben október 8-án vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel került erre sor. 97 pár kapott meghívót, 46 pár élt is ezzel a lehetőséggel. Igen szép, bensőséges ünnepi szentmisén vehettünk rész. Megható volt látni a 65. a 60. az 55, az 50, a 45, a 40, a 35, a 30, a 25, a 20, a 15, a 10 éves házasságukat ünneplő párokat. Meleg szeretettel köszöntötte őket, és családtagjaikat a plébános úr. 
Nemcsak Szegváron lakók, hanem Szarvas, Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes, Mindszent, Derekegyházán lakó volt szegváriak is eljöttek. Mivel ez a nap éppen a Magyarok Nagyasszonya ünnepe is volt a gyermekek egy énekes jelenettel kedveskedtek az ünneplő családoknak, majd elkezdődött a szentmise. 
Egy „jubiláns feleség”, és három fiatal vállalták a szentlecke, ill. a hívek könyörgésének olvasását. Szabó Judit egy szép verssel kedveskedett, majd a szentmise végén külön áldásban részesültek az ünnepeltek. 
Mivel az idősebbek már nem könnyen „ugrottak” ki a padból, ezért őket a helyükön, majd a többieket az oltár előtt áldotta meg a plébános úr. Mindenki kapott egy emléklapot, amiről felidézheti e kedves napot.
Ezt követően minden ünnepeltet, és vendéget szeretetlakomára vártunk a Katolikus Körben. 
Jó volt ismerősökkel, családtagokkal beszélgetni az elmúlt időről, a szép élményekről, miközben kóstolgathattuk a finom süteményeket, és üdítőket. Mindenki jól érezte magát. 
Gratulálunk a jubiláns házasoknak hűségükért, és köszönjük a megjelenteknek, és a plébános úrnak az ünnepet.

A fotókat Piti Magdolna készítette.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató