Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Meghívtak – elmentünk

1 052

A Gondozási Központtól meghívót kapott a Katolikus Kör Klubja október 19-én megtartott „Idősek Világnapja” alkalmából rendezett ünnepségre. Nem az illemszabályok, hanem szívünk szeretethangja vezetett oda, visszaemlékezve a korábbi szép együtt-ünneplésekre.
Most is, mint számtalanszor tapasztalhattuk a dolgozók részéről a szívélyes fogadtatást és folytatódott a teremben személyes, örömteli üdvözlésekkel örültünk egymásnak. Bizony korunk előrehaladtával mondogatjuk: még megértük ezt a napot is, hála Istennek.
Elégedetten elfoglalja mindenki, nagyjából a szokásos helyét, és ahogy a nagyterem (ebédlő) megtelik, minden ülőhely elfogy, kezdődik a műsor.
Mindenek előtt Pintérné Magdika, az Intézmény vezetője szeretettel üdvözli a Napközi Otthon lakóit, a Plébános Urat, az Önkormányzat képviselőjét, a Katolikus Kör tagjait és minden kedves megjelent vendéget. Ezt követte R. Nagy Mihály alpolgármester úr rövid üdvözlő, köszöntő szavai. Bejelentette, hogy a Polgármester Úr fontos elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni. De a meghívásnak eleget téve jelképesen az időseket köszöntve, egy cserepes virágot adott át az Intézmény Vezetőjének. (Közben megtudtam az ünnepséget követő napon Gémes László polgármester úr megjelent az Idősek Napközi Otthonában, személyes beszélgetés folytán ismerkedett az ottani idős emberekkel, egyik vezető, Bakóné Eszterke társaságában.)
A hivatalos rész után kezdődött a szórakoztató műsor.
Elsőként Lukácsné Emike – ahogy évente szokás – hozta osztályát, akik szép versekkel, táncos, vidám, nagymamáknak szóló dalokkal köszöntöttek bennünket. Befejezésül 1-1 szál fehér szegfűt adtak át kedves, mosolygós arccal és elbúcsúztak, folytatni tanórájukat.
Ami az idén műsorszám-többletet jelentett az a helyi „Tűzköves Színjátszó Csoport” fellépése volt. Roppant mulatságos jelenetekkel nevetették meg a fáradt, sok bajtól, gondtól megtört embereket.
Nem maradhatott el az Intézmény dolgozói részéről sem a vidám meglepetés, melyekkel igen szórakoztató, parodizáló műsort produkáltak. Nagyon szép, színvonalas, ötletes volt. Csodáljuk, hogy a napi munka és a családi teendők mellett is szakítottak időt az idős emberek szórakoztatására. Szívesen teszik –mondták.
Az Otthon részéről és a Katolikus Kör Klubból is elhangzott egy-egy vers és nóta.
Az eddigi műsor is magasra emelte hangulatunkat, azonban Ternai Józsika harmonikájával és szép, művészi hangjával jókedvű nótáshangulatot teremtett. Szép nóták hallatán az idős szemekbe könnyet is csalt, emlékezve a fiatal korra.
Mind emellett volt bőséges „Terülj-asztalkám”, ami ontotta a sok édes és sós süteményt, még finom tortát is. Az ízletes ebédnek már alig maradt hely.
Köszönjük a meghívást, köszönjük, hogy gondoltak ránk. Isten áldja meg az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény minden dolgozóját, a Napközi Otthon minden tagját. További munkájukhoz erőt, egészséget, az Otthon lakóinak békés együttélést, hangulatos napokat és ehhez mindenkorra testi-lelki erőt.
Zárszóként azoknak, akik idős emberekkel foglalkoznak, akár saját otthonunkban, akár munkahelyen:
Áldottak, kik fogják reszkető kezünk!
Áldottak, kik mindig, mindenben segítenek nekünk!Katolikus Kör Klub tagjai nevében: özv. Mihály Károlyné

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató