Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Épül az új üvegház a szegvári kertészetben

2 357

Az Árpád cégcsoport 2006-ban vásárolta meg a szegvári Primőr Profit Kft-t, amelynek következtében a Kft. kertészeti telepe a 6 termálkúttal együtt a cégcsoport tulajdonába került. 2014-ben a Primőr Profit Kft. teljes egészében beolvadt az Árpád-Agrár Zrt-be, s közben nagy mértékű fejlesztések indultak meg a telepen. Az elmúlt évben az Árpád-Agrár Zrt. megkapta a Szegvárért Emlékérem kitüntetést.

A szegvári kertészetben márciusban kezdődött el a régi üvegház korszerűsítése egy energiahatékonysági pályázat keretében. Célja a geotermális energiára épülő fűtésrendszerre a legtakarékosabban történjen az energia felhasználása. Nyáron elkezdődik az 1 hektáros üvegház bontása is. Tervek szerint szeptemberben a 2,5 ha , januárban az 1 ha beültetésre kerül a térség tradicionális növényével a Tv paprikával. Az üvegházak a legmodernebb technológiákkal lesznek felszerelve, melyekben sokkal hatékonyabban tud folytatódni a TV paprika termesztése.

A cég kertészetéből az elmúlt években is a szegvári kertészet volt a leghangsúlyosabb a beruházási források elosztásában. Ha ezek a beruházások befejeződnek a térség legmodernebb egybefüggő kertészete lesz, bár a felület most is adott.

Látványos szakaszához érkezett az új üvegház építése
Fotó: Árpád-Agrár Zrt. Facebook oldala
Fotó: Árpád-Agrár Zrt. Facebook oldala
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató