Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megint bedöglött az ATM

2 818

A hétvégén megint üzemképtelenné vált az egykori takarékszövetkezet bankautomatája. Az érintőképernyő elsötétült, a készülék furcsa zúgó hangot ad ki. A szegváriaknak Szentesre vagy Mindszentre kell utazni, ha készpénzt szeretnének felvenni, vagy alternatív megoldásként ott van a Postán elérhető POS terminál – extra költségért.

Nagyon sok lakossági panasz érkezik, amiért nem lehet Szegváron készpénzt felvenni. Megoldás lehet a hamarosan üzembe helyezésre kerülő OTP Bankos ATM – de erre még várni kell.

Mint korábban megírtuk, 2022. december 29-én délben végleg kihelyezték a zárva táblát az egykor szebb napokat is megélt Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ajtójára, a 65 évvel ezelőtt szegváriak által alapított, nyereségesen működő pénzintézet végleg bezárt. De Szegvár mellett a Mészáros Lőrinc-féle bank több fiókját is bezárta az országban, térségünkben a derekegyházi, a székkutasi, az algyői, a maroslelei, és a földeáki kirendeltségek voltak érintettek. 

A zárva tábla végleg kint maradt – 2022. december 29.

Azóta a szegvári ügyfelek a szentesi és a mindszenti kirendeltségen tudják ügyeiket intézni. Az ATM megmaradt, de a lakosságtól folyamatos panaszok érkeznek, hogy nem lehet készpénzt felvenni.

Az 5 évvel ezelőtti botrányos fúzióváltást követően a Szentes TV 2018. január 18-án készített riportot ifj. Holman Istvánnal, aki a már „3A” nevet viselő takarékszövetkezet régióvezetőjével, aki összességében azt mondta, hogy „minden jobb lesz” az egyesülést követően.

„Egy változás lesz, ha kapnak egy számlakivonatot, akkor már nem Szegvár felirat van a számlakivonaton, hanem 3A felirat.”

„Azok az ügyfelek, akik Szegváron, Derekegyházán, Nagymágocson, bárhol itt a kistérségünkben Szegvár Takarék ügyfelek voltak, ők most ugyanúgy be tudnak menni januártól is a kirendeltségre, a névtáblákat még nem cseréltük le, de heteken belül erre is sor kerül…”

– mondja ifj. Holman István az öt évvel ezelőtti riportban.

A riport végén ifj. Holman István azt is megemlíti, hogy – „két nagyon fontos személy” – Bozó Zoltán igazgatósági tag, Gémes László pedig felügyelő bizottsági tag maradt a 3A Takarékszövetkezetben.

„Ez azért fontos, mert ez a két ember a szegvári és a szentesi ügyfelek érdekeit fogja képviselni nagyon erősen…”

– tette hozzá ifj. Holman István.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet emlékére a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban 100 napon át emlékeztünk az egykor szebb napokat látott pénzintézetre. A Szegvár Online-on pedig elkezdtük publikálni az „Öt évtizeden át” című könyvet, amely a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet adott ki 2007-ben, az ötven éves évforduló emlékére.

Kapcsolódó írások

A kiemelt fotó illusztráció.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató