Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hírlevél, szavazás, időjárás, webkamera, komment, push értesítés – új funkciók a Szegvár Online-on

1 101

Több modern szolgáltatást és interaktív funkciót építettem be a Szegvár Online hírportálba.

Kiemelt célom Olvasóinknak és a mai trendeknek megfelelő szintű szolgáltatás biztosítása. Abban a tudatban dolgozom, hogy a lehető legtöbb témában, a lehető legtöbb műfajban, a lehető legjobb színvonalon szolgáljam ki a Szegvár Online olvasóit. „Szívügyem” és második gyermekem a Szegvár Online – továbbra is várom Olvasóink javaslatait, visszajelzéseit.

Nézzük sorban az új fejlesztéseket:

A hónap kérdése

Visszatér a Szegvár Online népszerű funkciója. A Szegvár Online-on még 2005 márciusában indult el „A hónap kérdése” modul, amelyen minden hónap elsején feltettünk egy közéleti vagy szegvári témában kérdést, s olvasóink anonim módon szavazhattak rá. Nagyon népszerű volt szavazó oldalunk, s sokszor meglepő eredmények születtek. A Szegvár Online szavazó funkcióját 2023. szeptember 1-től újraindítjuk, így újra szavazhatnak olvasóink egy egy fontosabb, aktuális témakörben.

A szeptemberi kérdés a tűzijátékokhoz kapcsolódik, arról lehet majd szavazni, hogy ki mennyire „tűzijátékpárti”, s hogy a szegvári programokon legyen vagy ne legyen tűzijáték.

A korábbi, archív kérdések és eredmények ide kattintva megtekinthetők. Várjuk Olvasóink kérdés javaslatait a szerkesztőség info@szegvaronline.hu e-mail címére.

Időjárás Szegváron

Portálunk főoldalán megtekinthető lett a helyi, aktuális időjárás, valamint három napos előrejelzés.

Az időjárás modul rendszeresen frissített adatokkal mutatja az eső valószínűségét, a szélsebességet, a páratartalmat és a légnyomást.  Megtekinthető az aznapi napkelte és napnyugta pontos időpontja is.

Webkamera

Sokszori „nekifutás” után sikerül stabil és fenntartható működésű élőképet biztosítani a Kórógy-tóról. A webkamera képe honlapunk kezdőoldalán és a Webkamera menüpont alatt érhető el.

A webkamera a Szegvár, Kórógy u. 69. sz. alatt található ingatlanomon, egy magas oszlopra van feltelepítve, a kamera hadveres és szoftveres erőforrását én biztosítom. Korábban a stabil streamelést nem sikerült megoldani, ezért más települések informatikusaitól kértem segítséget, tanácsot. Jelenleg egy amerikai cég végzi a webkamera képének streamelését, gyakorlatilag a Kórógy utcából közvetített élő videó „megkerüli a Földet”.

Hírlevél

Elektronikus hírlevél szolgáltatást indít a Szegvár Online. E-mailben értesítést küldünk, amikor új hír jelenik meg portálunkon, s a hírlevélre feliratkozókat rendszeresen értesítünk Szegvár programjairól.

A Facebookon többen bíráltak, hogy egyes bejegyzéseket késve jelentet meg a Facebook, például előfordult, hogy programokról „maradt le” valaki, vagy legutóbb például a szúnyogirtásról szóló közlemény nem jutott el többekhez.

Plakátot ragasztani és sárkányrepülőről röplapot szórni továbbra sem fogok, viszont sikerült a mai kornak megfelelő funkciót beépíteni, így az e-mailes hírlevéllel és a push értesítésekkel kiküszöbölhető a Facebook algoritmusa miatt „késlekedő” információcsere.   

Push értesítés

Angolul „push notification” az az üzenet, amit a mobiltelefonra kapunk. Ezeket az értesítéseket különböző alkalmazások küldik nekünk, amelyeket a nap bármely szakában megkaphatjuk, függetlenül attól, hogy használjuk az alkalmazást vagy sem, sőt még attól is függetlenül is, hogy használjuk-e a telefonunkat.

A Szegvár Online-on aktiváltuk ezt a szolgáltatást, bárki kérhet push értesítést honlapunk jobb alsó sarkában lévő „harang” ikonra kattintva. Push értesítésben a fontosabb híreinkről és kiemelt szegvári programokról küldünk rövid tájékoztatást.

Kommentelési lehetőség a cikkeknél

Bekapcsoltuk a cikkek alatti hozzászólási lehetőséget, a funkciót a Facebook bővítménye szolgáltatja. Várjunk Olvasóink – a közzétett cikkel kapcsolatos – megjegyzését, javaslatát, véleményét!

Készül a Szegvár mobil alkalmazás

Terveim szerint pár hónapon belül elérhető lesz a Szegvár alkalmazás a Google Play-ről és az Apple App Store-ról. Az applikáció célja, hogy könnyen elérhetővé tegyen minden olyan hasznos információt, amelyre szüksége lehet a szegvári lakosoknak, s a helyi eseményekről, programokról is információt nyújtson.

A Szegvár Online független hírportál 21 évvel ezelőtt indult, az online újság célja Szegvár életének, eseményeinek, mindennapjainak bemutatása.

Ma több mint hatvanezer fotó és 2850 hír bejegyzés van ma a Szegvár Online-on, a havi látogatások, oldalletöltések száma megközelíti a hetvenezret. Egyes cikk bejegyzések látogatottsági adatai rekordot döntenek, portálunkat a szomszédos településekről is követik.   A „testvér” weblapokon, például a Szegvár.com oldalon Szegvárról találhatnak információkat. A Szegvár.eu oldalon nyolc nyelven olvasható Szegvár bemutatása. A Szegvárikép.hu oldalon hamarosan befejezem Szegvár digitális képarchívumát. Célom az, hogy a Szegváron készült fotókat publikáljuk, és azok fennmaradjanak az utókornak.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató