Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Jótékonysági bál a gyerekekért

1 512

November 23-án vidám, műsoros, zenés estet rendeztünk a gyermekekért.
A befolyt összeget a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására fogjuk fordítani. Köszönjük mindazok munkáját, akik közreműködtek az előkészületekben, a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában. 
A felajánlásoknak, tombolatárgyaknak nagyon megörültünk. 
Reméljük, hogy ez az összefogás példa értékű marad a jövőben is.
Október végén titkos próbákról suttogtak az iskola körül. A rejtélyes dologra utaló nyomok plakátok formájában november elején jelentek meg a község több pontján. 
Vidám, műsoros, zenés est a gyerekekért – olvashattuk a felhívást. Ekkor már sejteni lehetett a titkot. 
November 23-án este 7 óra körül a művelődési ház környékének lakói nagy tűzre figyeltek fel. 
A fa “máglya” szabadtüzén készült a grillcsirke. Már ez a látvány sem volt mindennapi.
A műsor pedig látványosságában, szórakoztatásában felülmúlt minden eddigit.
A teljesen megtelt nagyteremben minden vendéget megvárva negyed nyolckor elkezdődött az est. 
Tóth Lászlóné iskolaigazgató köszöntötte a jelenlévőket, akik a nemes cél érdekében eljöttek erre az estre. A cél pedig az, hogy a bál bevételéből nyáron a rászoruló gyerekek eljussanak táborokba. Eddig is volt már ilyenfajta jótékonysági bál. Akkor a gyerekek adtak műsort, ők mutatták meg miben tehetségesek.
Most a szervezők kitalálták és meg is valósították, hogy a felnőttek készüljenek produkciókkal. 
A felmerült ötletet az iskola pedagógusai egy emberként támogatták.
A műsor Romhányi József: A róka és a holló című versével kezdődött, melyet Orvosné Jaksa Mária mondott el. Ezután ő mikrofon közelben maradt, mert a műsorszámokat összekötőszövegekkel ő konferálta fel. 
A nyitó táncként a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub tagjainak – Bacsa Józsefné, Bihari Zoltánné, Gémes Istvánné, Hajzler Mihályné, Kosztolányi Józsefné, Menyhártné Juhász Mária, Vigh Károlyné – magyaros táncát láthattuk. 
A következő műsorszámot egy népviseleti ruhába öltözött asszonykórus adta elő, nemcsak asszonyok, hanem a tanári kar szinte minden női tagja közreműködött a népdalok előadásában. 
A széphangú hölgyeket – Lukács Istvánné, Benkő Mónika, Laskovicsné Ágoston Sára, Vassné Agócs Ilona, Vassné Lucz Klára, Halász Ottóné, Tóth Péterné, Lantos Mária, Pólyáné Téli Éva, Szabóné Gyermán Erika, Agócs Emília, Balogh Ágnes – Bari Tiborné kísérte hegedűvel és Szabó Lajos citerával. 
Az óvónők nagy sikert arattak lábshowjukkal. A remek zenére a táncoló lábakon lévő bábok egy teljes tánckar hatását keltették. Csak sejthettük, hogy kik táncoltak, mert a paraván térdig takarta őket. De az ő nevük sem marad titok: Pitiné Joó Márta, Csurka Zoltánné, Ágostonné Szécsényi Erika, Csorba Gyuláné, Ráczné Purgel Ilona, Gila Andrea.
A már jól ismert Kán-kán eltáncolásával is megörvendeztettek bennünket az idősebb hölgyek. 
Ezután Görögország egyik szórakozó helyén érezhettük magunkat, mert újra a pódiumra lépett a pedagógus hölgyek tánckara – Buza Anett, Vassné Lucz Klára, Lehoczkyné Kehrer Anikó, Mészáros Réka, Jeneiné Lucz Mária, Tóth Lászlóné, Laskovicsné Ágoston Sára, Vassné Agócs Ilona, Vighné Németh Ildikó, Benkő Mónika, Lukács Istvánné, Balogh Ágnes, Szabóné Gyermán Erika szirtakit táncolt fergetegesen.
A műsor zárásaként az iskola férfi dolgozói – kiegészülve pedagógus férjekkel – Michael Flatley paródiát adtak elő. A hatásos bevonulás – fáklya, fehér csukja – után ír sztepp tánclépéseket lejtettek a színpadon. A főszereplő Lekrinczki Attila volt, a tánckart Vigh Attila, Lukács István, Bari Tiborné, Tóth Péter, Vass Tibor és Szabó Tibor alkották.
A közönség tagjai gratuláltak a fellépő “művészeknek”. Sokak szerint többet ért, mint egy drágán fellépő előadó műsora.
A vacsora is elkészült, nagyon finom, omlós grill csirkét szolgáltak fel petrezselymes krumplival és káposzta salátával, majd később finom süteményt is kaptunk. 
A vacsora elfogyasztása után szinte az egész vendégsereg táncra perdült. Idősebbje, fiatalabbja ropta Szűcs Zoli és Gazsó Józsi zenéjére. A hajnalig tartó mulatságot éjfélkor tombolasorsolás szakította meg. Sok értékes nyereménynek örülhettünk.
Néhányan nem tudtak részt venni a bálon, de jegyvásárlással támogatták a gyerekeket. Ezek közül kiemelném az Idősek Klubjának tagjait, aki sok szép műsort, kedveskedést kaptak az iskolás gyerekektől, és úgy gondolták, hogy lehetőségeik szerint ők is támogatják őket.
Köszönjük az ötletet, a szervezést azoknak, akik ilyen jó estét szereztek nekünk, résztvevőknek.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató