Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Éves közgyűlés a SZEG-VÁR-LAK Egyesületnél

1 527

Az egyesületi törvény értelmében megtartotta évértékelő taggyűlését egyesületünk.

A 2021-es év részletes pénzügyi beszámolója után a tevékenységek értékelése következett. Bujdosóné Csuka-Kis Bernadett, az egyesület elnöke sorban elmondta az egyesület szervezésében, illetve a más civil szervezetekhez csatlakozva megélt programokat.

Számunkra – a 27 fős tagságra – a 2022-es évben is hasonló feladatok várnak.

Kiemelt program, illetve egész éven át tartó tevékenység a II. Kukorica Naphoz kapcsolódó termények megtermelése. Egy család magánterületet ajánlott fel az egyesületnek, ahol kukoricát, cirkot, tököt termelünk. Kezdve a májusi vetéstől a kapáláson keresztül, a cirokszedésen át a kukoricatörésig, szárvágásig, minden a mi feladatunk lesz. Csapatépítésre remek alkalom. A terület öntözését a tulajdonos vállalta.

Május 29-én, vasárnap a Gyermeknapi rendezvényhez kézműves foglalkozásokkal, sorjátékokkal kapcsolódunk.

Június 4-én a hagyományos Éjszakai Akadályversenyre várjuk a falu apraját-nagyját a Kórógy-tóhoz.

A több mint 10 éve működő Régész tábor július 11-15. között várja 8-14 éves korig a gyerekeket. A tábor a Királyok Kora téma köré épül. Az 50 résztvevő gyerek irányításához, napi ellátásuk megszervezéséhez, a változatos program lebonyolításához minden egyesületi tag segítségére, aktív részvételére szükség van.

A II. Kukorica Nap október 22-én lesz. A tavalyi sikeres programokra alapozva, számos új ötlettel kiegészítve készülünk erre a napra.

Az évvégén az Adventi Találkozások rendezvénysorozata december 2-án kezdődik és december 17-ig tart. A pénteki és szombati alkalmak csendes, beszélgetős, teázós, gyermekprogramokra épülő találkozások lesznek.

A fő programok mellett természetesen más szervezetek rendezvényeibe is bekapcsolódunk, akár tevékeny résztvevőként is.

Célkitűzésünk még minden alkalmat és lehetőséget megragadva, a szegény, hátrányos helyzetű gyerekek támogatása, valamint a közösségépítés.

A hivatalos rész után, fehér asztal mellett, kötetlen formában szövögettük a terveket tovább.

Kosztolányi Sándorné egyesületi tag

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató