Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Képviselői előterjesztések a januári képviselő-testületi ülésen

2 400

Szenczi Sándorné polgármester átadta a szót a képviselőknek, hogy egyéb előterjesztéseiket ismertessék.
Bucsányi László képviselő felháborítónak tartotta, hogy a szentesi rendőrkapitányság elviszi Szegvárról szilveszterkor az egyetlen szegvári rendőrt autóval együtt. Nagy felelőtlenségnek tartotta, hogy egy 5000 lakosú települést szilveszterkor rendőr nélkül hagyjanak.
Szenczi Sándorné polgármester felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy a következő ülésen – mivel a rendőrség beszámolóját tárgyalja a Képviselő-testület – jelezzék a problémát.
Bucsányi László képviselő elmondta, többen jelezték, hogy a szemétszállításról szóló tájékoztatást nem kapták meg. Nem tudják, mikor van a szemétszállítás.
Szenczi Sándorné polgármester elmondta, kérni fogja a Városellátó Intézményt, hogy küldje meg a tájékoztatót. 
Bucsányi László képviselő a horgász közgyűlésen felmerültek alapján kérte, hogy a szabadidő központhoz 220 V áramot vezessenek le. A Horgász Egyesület közgyűlésén elhangzott, hogy vállalják a szabadidő központ rendben tartását. Focisták kérték, hogy a jövőben az ünnepek alatt legyen nyitva a sportcsarnok. Elmondta, hogy 2004. január 12-én egy civil szervezet kezdeményezésére megemlékezést tartottak a II. világháborús emlékműnél. Megkérdezték tőle, hogy az önkormányzat miért nem koszorúzott?
Szenczi Sándorné polgármester elmondta, a megemlékezésről most hallottak először. Ahhoz, hogy egy rendezvényre el tudjanak menni, arról tudniuk kell.
Bucsányi László képviselő véleménye szerint az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságnak kezdeményeznie kell egy átfogó programsorozat összeállítását, amelyben nemcsak a május 1-jéről és a falunapokról, hanem egyéb eseményekről is megemlékeznek.
Kovács Ildikó EKI-vezető tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a március 15-i ünnepségre szeretne jelentkezni a decemberben megalakult felnőtt színjátszó kör.
Nagy Sándor képviselő Bucsányi László képviselő felvetésére elmondta, az ünnepekkor voltak focizni a tornacsarnokban.
Tóth Lászlóné iskolaigazgató elmondta, engedélyével két alkalommal fociztak a csarnokban.
Gémes László képviselő Kádár György felvetésével kapcsolatban javasolta, valamilyen módon támogassák a fiatalokat. Javasolta, szigorú feltételekkel – 5 éve szegvári lakos legyen, 5 éve ne rendelkezzen saját tulajdonú ingatlannal, 5 éve Szegváron dolgozzon – biztosítsanak részükre támogatást.
Szenczi Sándorné polgármester elmondta, keresni fogják a támogatásra a lehetőséget.
Bába Miklós képviselő javasolta, hozzanak létre magánalapítványt a lakáshoz jutás segítésére. Az alapítványba 20000 Ft-ot ajánlott fel.
Szenczi Sándorné polgármester az ötletet jónak tartotta.
Bába Miklós képviselő az információs táblák kihelyezésére benyújtott pályázatról érdeklődött.
Szenczi Sándorné polgármester válaszában elmondta, a pályázatot megnyerték.
Bába Miklós képviselő nem javasolta a rendőrség 50000 Ft-os támogatását.
Gyömbér Ferencné igazgatási osztályvezető tájékoztatásul közölte, hogy az 50000 Ft-ot nem a Szentesi Rendőrkapitányságnak adja a képviselő-testület, hanem az itt lévő körzeti megbízottnak.
Szenczi Sándorné polgármester véleménye szerint nagyon keményen kell képviselni azt az álláspontot, hogy a minimális rendőrlétszámra Szegváron van szükség.
R. Nagy Mihály képviselő kérte, hogy a rendőrség beszámolóját minden bizottság véleményezze.
Kádár György képviselő kérte, a következő képviselő-testületi ülésen a Gyenes Kft. dolgait tisztázzák. Át kell tekinteni a Tüzép telep és a szeszfőzde nyitva tartását. Meg kell vizsgálni az ottani utak állapotát, melyek nagyon balesetveszélyesek. Tönkre tették a túlzottan nagy járművek. Ki fogja megfizetni ennek az útnak a helyreállítását? Azt tapasztalta, hogy a rendőrök a komolyabb rendezvényekkor jelen vannak. Elmondta, amikor este tartanak edzést a sportcsarnokban, akkor nem igényelnek fűtést. Megköszönte, hogy kinyitották a tornacsarnokot az ünnepek alatt.
Puskásné Halál Ágnes képviselő megkérdezte, hogy a pusztai buszmegállóhoz mikor helyeznek ki kerékpártárolót? Sokan kérdezik, hogy lesz-e padkásítás a megállóknál?
Szenczi Sándorné polgármester válaszában elmondta, hogy a kerékpártárolók folyamatosan készülnek. Tájékoztatást adott arról, hogy 3 buszváró felújítását tervezik a településen. A környékét is rendezni fogják.
R. Nagy Mihály képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a buszmegálló belső részében rendszeresen ott van egy kerékpár.
Szenczi Sándorné polgármester elmondta, megnézik kinek a tulajdona a kerékpár. Több előterjesztés hiányában megköszönte a képviselők munkáját és a képviselőtestületi ülést bezárta.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató