Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kedves múzeumbarátok!

1 613

Tájékoztatok mindenkit, november 1-jétől bezárjuk a falumúzeumot. Mivel nem tudjuk fűteni az épületet, április 1-ig zárva is tartjuk. 
Tehát rendszeres nyitva tartás nem lesz. Viszont bárkinek, bármikor kinyitjuk, ha előre bejelenti igényét Kovács Lajosnak a (63)364-557-es telefonon.
A néprajzi, helytörténeti vonatkozású tárgyakat, dokumentumokat télen is gyűjtjük! Ugyancsak gyűjtöm a régi étkezési szokásokat, paraszti étrendeket, ünnepi és hétköznapi, nagyobb szezonmunkák ételeinek a leírásait, receptjeit, készülő könyvemhez. Az adatszolgáltatók neveit megjelentetem a könyvben. Várom a jelentkezőket az alól leírt telefonon. Őszi, téli estéken időtöltésnek is jó egy kis beszélgetés. Várom hívásukat!
Hajdanában igen sokan szőttek, fontak községünkben. A sokak által termesztett kendert, lent és az ugyancsak sok családnál tartott juhokról lenyírt gyapjút dolgozták fel helyben. Ennek bizonyítéka a már felkutatott és begyűjtött rengeteg tárgyi eszköz: kallantyú, guzsaly (gyalogrokka), rokka, gereben, kézi kártoló, kendertörő, stb. Viszont nincs egyetlenegy szövőszék sem. 
Ugyancsak nincs, illetve csak kevés található raktárunkban az itt készített háziszőttesekből: lepedő, törülköző, asztalterítő, fogóruha stb. A háztartásokban még lehet belőlük. Jó lenne ezeket begyűjteni a múzeumba, mert előbb utóbb kidobás lesz a sorsuk, pedig jó lenne megőrizni őket az utókor számára. Ha nincs erejük vagy idejük behozni a falumúzeumba, szívesen elmegyek érte. Ha szükséges, némi pénzt is tudok fizetni. Értesítsenek telefonon: (63)364-557 vagy mobilon: (30)5459-146.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató