Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesevetélkedő

1 991

Nagyon népszerű iskolánk alsó tagozatosainknak körében a mesevetélkedő. Több éves hagyomány már, hogy minden évben megrendezésre kerül rólunk az a népszerű verseny. Még tavaly télen elkezdődött az első mesék olvasása, mára már 16 mesén vannak túl a kis alsósaink. Március közepén bonyolítottuk le a területi verseny 4. fordulóját. Ide már a 3 szegvári csapaton kívül 1 Pusztaszerről és 4 a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolából érkezett. A Művelődési Ház adott helyet valamennyi versenyfordulónak. Így volt ez most is. 
Horváth Tibor a szegedi Százszorszép Gyermekház munkatársa volt a verseny lebonyolítója. A gyerekek lelkiismeretesen felkészültek a vetélkedőre. Alaposan megismerkedtek a mesehősökkel. a ,mesék cselekményével. Ismét bebizonyosodott, hogy a mesék csodálatos birodalmában barangolni mennyire érdekes és csodálatos. Megszerették a meséket, sokat olvastak s igazi olvasókká váltak. Minden alkalommal díjakat kaptak a gyerekek, valamint egy kis uzsonnára is meghívtuk őket. Nagyon szép kis ajándékkal, egy kis emlékkel térhetnek haza, melyet Bárány Ernőné igazgatóhelyettes a vetélkedő koordinátora készített. Köszönjük a szervező munkáját.
Hogy mi lett az eredmény?
Kik győztek?
1. Pegazus csapat – 4. osztály Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola. Felkészítő nevelő: Balikáné Bucskó Mónika.
2. Okos tigrisek csapat – 3. osztály Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola. Felkészítő nevelő: Lukács Adrienn.
2. Bölcs Baglyok csapat – 4. osztály Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola. Felkészítő nevelő: Demeter Klára
3. Micimackó csapat – 3. a. osztály Szegvár, Felkészítő nevelő: Lukács Istvánné
4. Mese mókusok csapat – 3. a. osztály Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola. Felkészítő nevelő: Lukács Adrienn
5. A 4 brémai csapat – 4. b. osztály Szegvár, Felkészítő nevelő: Laskovicsné Ágoston Sarolta
6. Miki egerek csapat – 3. b. osztály Szegvár, Felkészítő nevelő: Dr. Lehoczkyné Kehrer Anikó
7. Varázsfa csapat csapat – 4. osztály Pusztaszer, Felkészítő nevelő: Zsibók Emese
A megyei versenyt áprilisban rendezik meg Szegeden. Az első helyezett Pegaztus csapat jutott tovább erre a megmérettetésre. Gratulálunk valamennyi csapattagnak és a felkészítő nevelőknek.
Köszönjük a zsűri munkáját, a Művelődési Ház dolgozóinak a segítségét is. A legtöbb dicséretet a mesét olvasó gyerekek érdemlik.
Büszkék vagyunk Rátok!

Fotó: Lukács Istvánné
Fotó: Lukács Istvánné

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató