Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Önkormányzati rövid hírek

1 742

Május 4-én Postaügyfél fórumon vettünk részt Mindszenten, ahol Ötvös Tamás a Kelet-Magyarországi Postaigazgatóság elnöke és Gajdács Andrea szegedi kapcsolattartó a Magyar Posta legújabb szolgáltatásait ismertették az önkormányzatokkal, vállalkozókkal, vállalatokkal és postahivatalokkal.

Május 11-én Szegváron járt Szász Lula, Szász Endre festő és grafikusművész özvegye. Lula asszony látogatásának célja a szegvári Károlyi-kastély megtekintése volt, ugyanis méltó helyet keres férje hagyatékának.

Május 17-én egy biológiai szennyvíztisztítással foglalkozó céggel folytattunk megbeszélést a leggyakrabban alkalmazott biológiai szennyvíztisztítási módszerekről és azok alkalmazási lehetőségeiről.

Május 18-19-én Szegvár-Szentes adott helyszínt az Erdélyi-Felvidéki-Vajdasági-Magyar Fiatal Gazda Szemináriumnak. A program a Fiatal Gazdákat érintő témákkal foglalkozott és a CEJA (Fiatal Gazdák Európai Tanácsa) és a CEJÁ-hoz még nem csatlakozott tagországok fiatal gazdáinak szakmai együttműködését, valamint a régióban működő szervezetek közötti együttműködést volt hivatott elősegíteni.

Május 21-én a Vállalkozók Bizottságával a Szabadidő Parkterületén végeztünk felméréseket egy láb-tengó és egy strandröplabda pálya kialakításának lehetőségeiről.

Május 25-én Szegvár Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be – az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs programjának térségi szintű pályázati felhívására – a Művelődési Ház felújítására. A pályázaton elnyerhető maximális összegre (4,5 millió forint) pályáztunk, amelyhez minimum 10% önerőre van szükség. Nyertes pályázat esetén sor kerülhetne a nagyterem és az előtér felújítására, illetve ezen részek fűtés-korszerűsítésére, a nagyterem, a főbejárat és a hátsó bejárat nyílászáróinak cseréjére, a színpad és az előtér burkolására, a nagyteremben a világító-berendezések korszerűsítésére és a villamos-hálózat újra-vezetékezésére, valamint a nagyterem és az előtér gipszkartonozására, festésére.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató