Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváron járt Szász Lula

909

Május 11-én, pénteken, Gémes László Polgármester Úr meghívására Szegvárra érkezett Szász Lula Asszony, a négy éve elhunyt Szász Endre festő- és grafikusművész özvegye.
Lula Asszony látogatásának célja a szegvári Károlyi Kastély megtekintése volt, ugyanis az Önkormányzat szeretné Szász Endre 22 konténernyi hagyatékát egy állandó kiállítás keretében ezen kastélyban kiállítani.
Gémes László Polgármester Úr a látogatással kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Reménykedünk benne, hogy a Szász hagyatékot sikerül egy örök kiállítás keretében a Károlyi Kastélyban elhelyezni. Az özvegy benyomásai a kastélyról, illetve Szegvárról nagyon pozitívak voltak. Következő lépésként Lula Asszonyt és a Műemlékek Állami Gondnokságának képviselőit fogjuk vendégül látni, ekkor kiderülhet, hogy a Kastély felújítása mennyi időt venne igénybe, és mikor fejeződne be, és az özvegy ezután nyilatkozna a kiállással kapcsolatban. Ha sikerülne a Szász hagyatékot Szegvárra hozni, fellendülne kis falunk kulturális, gazdasági és turisztikai élete, sőt ezen túl munkahelyteremtéssel, a falusi vendéglátás fejlesztésével, fejlődésével is járna, ami pedig mindannyiunk közös érdeke.”
Bíztató jel, hogy Lula Asszony ittjártakor telefonon így nyilatkozott egy ismerősének: „Megnézem a kastélyt Szegváron. …Miért? Csak 160 km-re van Budapesttől, 50 km-re Szegedtől. Ez nem a világ vége! Hollóháza is csak egy poros kis falucska volt, míg a porcelángyár oda nem került. Most meg? Naponta két buszjáratot indítanak!” 
A jó humorú özvegy kedélyesen mesélt az előző esti születésnapi estélyéről – amin sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem tudtunk részt venni -, a Szász-motívumos, külön erre az alkalomra készített ruhájáról, eddigi életéről, hobbijairól, törekvéseiről, jövőbeni terveiről. Mindemellett rengeteget kérdezett Szegvárról, az itt élő emberekről és mindennapjaikról. Fellelkesedett a legelésző tehenek, a virágos utcák, a szegvári „életkép” láttán. Reméljük hamarosan újra Szegváron üdvözölhetjük, és kastélyunkban Szász Endre műveit kiállíthatjuk és megcsodálhatjuk.

Szász Lula

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató