Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Önkormányzati rövid hírek

1 530

2007. július 6-án pályázatot nyújtottunk be ifjúsági szervezetek programjainak támogatására, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázati felhívására.
A pályázaton elnyerhető maximális összeg 300.000 Ft, célja olyan gyermek és / vagy ifjúsági részvétellel megvalósuló programok támogatása, melyek lehetőséget adnak a fiatalok kreativitásának megmutatására, illetve a településeken felmerülő igény szerinti közösségi programok megvalósítására.

2007. július 13-án elküldtük a meghívót a Műemlékek Nemzeti Gondoksága két képviselőjének: Dobó Ágota asszonynak és Gergely Zsolt úrnak.
Reményeink szerint 2007. augusztus 18-án ők is részt vesznek az ünnepi szentmisén a Római Katolikus Templomban, és azt követően a Kastélyban, Salkaházi Sára szociális testvér emléktáblájának elhelyezésén.

2007. július 16-án az Egészség Címtár felhívására megadtuk a szegvári orvosok elérhetőségét és rendelési idejét. A kiadvány 2007. őszén jelenik meg, 10000 példányban a megye területén. Az első megjelenés – amelyet igényeltünk – díjtalan.

2007. július 18-án R. Nagy Mihály alpolgármester úr részt vett Szentesen, a Szentes Kistérség Többcélú Társulásának ülésén.
Az ülés témája Szentes és környéke szélessávú adatátviteli hálózat – Keleti terület – műszaki átadás-átvétele volt.
A műszaki átadás-átvételhez – az eljárás lefolytatása és megismerése után – Szegvár Nagyközség Önkormányzata nyilatkozatával hozzájárult.

2007. július 2-án 3 db használt vízi biciklit vásárolt Szegvár Nagyközség Önkormányzata 130.000 Ft értékben. A vízi bicikliket a Szegvári Falufejlesztő, Üzemeltető és Szolgáltató KHT dolgozói újították fel. Először a Tófesztiválon használhatták a lakosok a járműveket. Augusztus elejétől lehetősége nyílik Szegvár lakosságának arra, hogy a vízi bicikliket – minimális térítési díj ellenében – birtokba vegye a Kórógy-tavon délutánonként és hétvégenként.
Kérünk mindenkit, hogy a járműveket rendeltetésszerűen használja. Továbbá kérjük, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, és tartsák be a fürdőzés (vízibiciklizésre vonatkozó) szabályait, amelyek a következők:
a.) Tilos fürdeni:
– éjszaka és korlátozott látási viszonyok között
– viharban
b.) Gyermek és ifjúsági csoportok esetén a csoport vezetőjének a fürdőzők létszámának megfelelő számú, úszni tudó és vízi mentésben jártas felnőtt személyekből figyelő és mentő őrséget kell állítania.
c.) 14 éven aluli gyermekek, illetve úszni nem tudók a vízi bicikliket csak szülői felügyelettel használhatják.
A vízi biciklik kulcsai a Szegvári Polgárőrségnél, Nóbik Lászlótól igényelhető, előzetes egyeztetés alapján a (30)390-8505-ös telefonszámon.

2007. évben a Dél-alföldi Régió három kereskedelmi és iparkamarája (BKMKIK, BMKIK, CSMKIK) pályázatot hirdet a 2007. évi Dél-alföldi Regionális Minőségi Díj elnyerésére.
A pályázat célja – a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Magyar Ipari és Kereskedelmi Minőségfejlesztési Központ – MIK – kezdeményezése alapján – a Dél-alföldi régióban a szervezeti kiválóság terén kimagasló eredményeket elérő szervezetek tevékenységének elismerése, felkészülés a Nemzeti Minőségi Díj – NMD – követelményeinek teljesítésére.
A Dél-alföldi Regionális Minőségi Díjjal – DARMD – kapcsolatos információk a kamarák honlapjain is megtalálhatók: www.bkmkik.hu, www.bmkik.hu, www.csmkik.hu.
Csongrád megyében érdeklődni lehet Németh Zoltánnál a (62)486-987-es telefonszámon, vagy a <nemeth.zoltan@csmkik.hu>nemeth.zoltan@csmkik.hu e-mail címen.

2007. augusztus 11-én 8– 15 óráig falutakarítási társadalmi munkát szervezünk Szegváron. Kérünk mindenkit, aki ráér, hogy vegyen részt a társadalmi munkában. Szerszámot – amivel dolgozni fog – (kapa, gereblye, sövényvágó, stb.) mindenki hozzon magával. A részvételi szándékot a munka beosztása miatt kérjük R. Nagy Mihály alpolgármesternél, vagy a Polgármesteri Hivatal 17. számút irodájában Kis Saroltánál előzetesen jelezzék személyesen vagy telefonon a 364-800-as telefonszám 26-os mellékén.

Megkérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy 2007. év október 1-ig , a takarmányt és egyéb dolgokat az Újfalusi temető melletti rakodóból szállítsák el a kijelölt másik területre. Akinek személyes tárgyai vannak a rakodóban, kérjük Lukács István közterület-felügyelőnél jelentkezzen a Polgármesteri Hivatalban. Segítségüket és megértésüket köszönjük!Kis Sarolta
Polgármesteri kabinet</nemeth.zoltan@csmkik.hu>

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató