Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Műszakiak Napján jártunk

1 577

2007. április hó 27-én, Sápi Attila tanár úr és Vassné Agócs Ilona tanárnő vezetésével az Iskola első és második osztályos tanulói közül 40 gyermek indult el Szentesre, hogy részt vegyenek a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj által megrendezett „Műszakiak Napja” elnevezésű nyitott laktanyai napon.
A zászlóalj a „Műszakiak Napján” emlékezik meg az 1848-as szabadságharc nagyszerű műszaki katonáira, a Komáromi csata hőseire, azokra a mérnökökre, mesteremberekre, ácsokra, akik az ellenség tüzében hajókból, bárkákból, és minden rendelkezésre álló eszközből hidat vertek a Dunán és ezzel nagyban hozzájárultak a magyar honvédsereg győzelméhez.
A gyermekeket és kísérőiket a honvédség autóbusza várta a Szentesi pályaudvaron, így jutottak el a laktanyához.
Itt megtekinthették a laktanya épületeit kívül-belül, egyéb berendezéseit, eszközeit, a búvárbázist, búvárbemutatót, az ünnepélyes zászlóalj sorakozót és a Magyar Köztársaság Elnöke által adományozott zászlószalag felkötést, az MH Támogató Dandár díszzászlóaljának bemutatóját, az 5/62 Könnyűlövész Zászlóalj Katonazenekarának térzenéjét, katonai toborzást, tűzoltósági és rendőrségi bemutatót, a sportprogramok közül kispályás labdarúgást és műszaki erőpróbákat, a kulturális programok keretén belül a „Bolondos évszakok” zenés daljátékát, a Deák Ferenc Általános Iskola színjátszó körének, a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának, a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola műsorait, aerobic bemutatót, Fata Morgana Orientális Tánciskola hastánc bemutatóját, képzőművészeti kiállítást, a gyermekprogramok keretein belül a Zenthus János Hagyományőrző Egyesület bemutatóját és az apródképzést, részt vehettek játékos sportversenyekben és vetélkedőkön, paintballozhattak, betekinthettek az üvegfestés, az íjászat és az agyagozás rejtelmeibe, s szórakoztatásukra volt ugrálóvár, akadálypálya és miniquad is.
A laktanyában a felsorakozott gépjárművekre a gyermekek felmászhattak, így közelebbről is megismerhették őket.
A gyermekek az elkészített üvegfestményeket, illetve gipsz-tárgyakat, valamint a külön erre az alkalomra felfújt több ezer lufiból is hozhattak magukkal.
A programokon részt vevő gyermekek és felnőttek jól érezték magukat ezen a rendezvényen, reméljük, hogy jövőre még több gyermeknek nyílik lehetősége ellátogatni a Műszakiak Napjára.
A nyílt napon készült felvételek elkészítéséért külön köszönettel tartozunk Viola István Teleház-asszisztensnek!
Továbbá köszönjük segítségét a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljának és a gyermekeket kísérő tanároknak, szülőknek a program lebonyolításában nyújtott segítségért, valamint azért, hogy felhőtlen szórakozást nyújtottak a gyermekeknek erre a napra.

Kis Sarolta
Polgármesteri kabinet

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató