Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vértes Judit: A tanító öröksége

2 315

Szeptember 30-án Szentesen tartottak egy meghitt ünnepséget Vértes Judit: A tanító öröksége című könyv bemutatására. A könyv szerzője most is alapos gondossággal szervezte meg az eseményt, maga köré állítva a megfelelő személyeket, akik tudják kikkel lehet megvalósítani a programot.
A Megyeházai Konferencia- és Kulturális Központ nagytermében gyülekezett a közönség. Közöttük nagyon sok szegvárit találhattunk, mert Judit szerint semmit sem ér az egész a szegváriak nélkül. 
Nagyon kedves és megható műsor összeállítást láthattunk. Ajándékműsor volt ez, miként a szegvári, melyet Vértes Judit nyújtott át a közönségnek, azoknak, akik segítették a könyv megírásában.
A Színkör Művészeti Alapítvány 21 gitárosa pengette tanáruk énekéhez az akkordokat, amely az ünnepről, ünneplésről szólt. 
Vértes Judit szívből jövő, kedves szavaival emlékezett édesapjára, a közös élményekre, amikor a napló rövidített változatát elkészítették. Sugárzó szeretet áradt szavaiból. 
Váczi Mihály: Jegenyék – fényben című verse felidézte a hajdani tanyai tanítókat, a tanyai iskolákat.
Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntő szavai után, Szenczi Sándorné Szegvár volt polgármestere ajánlotta elolvasásra a könyvet.
A műsorban Szűcs Zoltán énekelte Zorán: Apám című számát gitárkísérettel, majd a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói olvastak fel részleteket a naplóból. A Pengető Citerazenekar eljátszotta azt a két nótát, amelyet a fiatal Vértes Imre szerenádként elénekelt ifjú feleségének. Juditot versírásra ihlette az az alkalom, amikor először járt a Zsigerháti iskolánál. Ezt megzenésítve hallhattuk Orbán Béla előadásában a műsor végén.
Igényesen összeállított, szép ünnepségben volt részünk, amely Vértes Judit ízlését, mindenre kiterjedő figyelmét, kedves egyéniségét tükrözte. 
A rendezvényt egy kiállítás színesítette. A falakon, tárlókban régi iskolai dokumentumokat nézhettünk meg. Köztük egy olyan iskolai anyakönyvet, amely a Zsigerháti iskola akkori diákjainak adatait tartalmazta. A szegvári kiállítás után került elő ez az értékes dokumentum. Purgel Zoltánnak köszönhetően hatalmas színes fotón a Zsigerháti Iskola épületét is megnézhettük.
Felemelő élménnyel lettünk gazdagabbak ezen a vasárnap délutánon.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató